Prof. Erk: ''Diyabet ve kanser sayılarında artış var''

Adana'daki GDO'lu ekmek iddialarına ilişkin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, "Adana'daki ekmekte GDO yok" dedi. Konuyla ilgili kritik uyarıyı ise Profesör Doktor Osman Erk yaptı. Erk, GDO'nun sadece ekmekte değil bebek mamasından hazır gıdalara kadar birçok üründe kullanıldığını söyledi. Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Profesör Doktor Osman Erk, sağlıklı beslenmeye ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Diyabet ve kanser vakalarındaki artışa dikkat çekti. Bunlara GDO'lu ürünlerin ve tarım ilaçlarının neden olabileceğini söyledi.

Türkiye son günlerde yine GDO'lu ekmek konusunu tartışıyor...Konuyla ilgili son açıklama da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik, "Adana'daki ekmekte GDO yok" dedi.

Peki GDO'lu ürünler sadece ekmekte mi kullanılıyor? Bu soruya yanıt Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Osman Erk'ten geldi.

Profesör Erk'e göre, ekmekte insan sağlığına zararlı olabilecek başka karışımlar da var. Bu konuda yapılan denetimler de yetersiz..

Türkiye'nin tüketim biçimi tahıl ağırlıklı. Hatta aşırı bir boyutta. Bu da başka bir tehlikeye yol açıyor.

Tüketim alışkanlıklarının değişmesi gereketiğini vurgulayan Profesör Doktor Osman Erk, sağlıklı beslenme için tavsiyelerde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# adana # Faruk Çelik # gdo