MGK bildirisinde Doğu Akdeniz vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı, 4 saat 10 dakika sürdü. Topalantı sonrası yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz'deki gerilim ile ilgili, Türk milletinin menfaatlerinin korunmasında taviz verilmeyeceği vurgulandı. Gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı hareket eden ülkeler aklıselime davet edildi.

MGK bildirisinde Doğu Akdeniz vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Beştepe'deki toplantı 4 saat 10 dakika sürdü.

Tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında MGK'ya bilgi sunuldu.

Toplantı sonrası Doğu Akdeniz'de kararlılığın vurgulandığı 5 maddelik bildiri açıklandı. Doğu Akdeniz'de provakatif adımlarla diyalog çağrılarını yanıtsız bırakan ülkelere seslenildi, "Gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı hareket eden ülkeler aklıselime davet edilmiştir" dendi.

Türkiye'nin tek amacının, doğal kaynakların adilane bir şekilde paylaşımak olduğunun altı çizildi. Ankara'nın her platformda öncelikle diyalogdan yana olduğu vurgulandı.

Türkiye'nin Suriye ve Libya'daki tutumundan geri adıma atmayacağı da belirtildi. İki ülkede terör örgütleri üzerinde yürütülen savaşlara ve bu savaşları körükleyen güçlere tepki gösterildi.

Açıklamada, "Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm kurumlara ve ihtilaflara müdahil devletlere, ülkemizin bu ilkeli duruşuna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerine saygılı olma çağrısında bulunulmuştur" ifadesi yer aldı.

ulusal.com.tr

# cumhurbaşkanı # tayyip erdoğan # MGK # Millî Güvenlik Kurulu