Başbakanlık Yüksek Müşaviri Birol Erdem ve eşi gözaltına alındı

FETÖ soruşturmaları kapsamında Ankara'da kritik bir operasyon yapıldı. Operasyonda, Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem ve eşi Gülümser Erdem gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yücel Kocaman'ın talimatıyla gözaltına alınan Erdem, daha önce de Adalet Bakanlığı müsteşarlığı görevi yapmıştı.

Başbakanlık Yüksek Müşaviri Birol Erdem ve eşi gözaltına alındı

FETÖsoruşturmaları Başbakanın en yakınındaki bürokratlara uzandı, Ankara'da kritik operasyon yapıldı.

Cumartesi günü sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yücel Kocaman'ın talimatıyla yapılan operasyonda Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem gözaltına alındı.

Gözaltı işlemi FETÖ üyesi olmakla suçlanan Birol Erdem'in eşi Gülümser Erdem'e de yapıldı. Birol Erdem Etimesgut'taki evinden, Gülümser Erdem ise ablasının Yenimahalle'deki evinden emniyete götürüldü.

Erdem, 15 Temmuz sonrası tanık sıfatıyla ifade vermiş, ancak bu kez hakkında sanık olarak soruşturma yürütülüyor.

Birol Erdem 25 Ekim 2010'da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine seçilmiş, 21 Kasım ile 1 Ocak 2014 tarihlerinde de Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütmüştü.

Ancak 17/25 Aralık olayları sonrası açığa alınmış, göreve Başbakanlık müşaviri olarak tekrar atanmıştı.

FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalarda birçok şüpheli, Birol Erdem ismini vermesi dikkat çekmişti.

Örgüt itirafçısı eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Ahmet Hamsici ve Mustafa Kemal Özçelik gibi isimler ifadelerinde Birol Erdem'in "FETÖ'nün yargıda etkinleşmesinde rol oynadığını" söylemişlerdi.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # fetö # soruşturma # başbakanlık # birol erdem # gülümser erdem