Patateste üretici de tüketici de mağdur

Pazarda 3 liraya kadar satılan patates üretici de para etmeyince hayvan yemi oldu. Üreticiler, bin bir emekle ve maliyetle ürettiği patatesi, maliyetinin bile altında satamadı. Çürüme tehlikesine karşı ürününü hayvan yemi olarak kullanmaya başladı. Daha tonlarcası depoda bekleyen patates için üreticiler destek istiyor.

Patateste üretici de tüketici de mağdur

Türk çiftçisi, her türlü zorluğa göğüs gerip yurdu ve dünyayı doyurmak için üretti. Ancak bin bir emek ve maliyetle ürettiği patatesini maliyetinin bile atında satamadı. Hal böyle olunca da üretici ürününü, hayvanyemi olarak kullanmaya başladı.

40 kuruşa bile satamadığı ürününün marketlerde en az 3 liradan satılıyor olmasına üretici tepkili. Erol Güven, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde atalarından miras olan işi yapıyor, patates üretiyor. Güven, üretimi tehdit eden yüksek girdi maliyetleri sorununa dikkat çekti.

Üreticiler depolarda bekleyen patates için destek istiyor. Ürünün korunması sürecinde son bir aya girildi. Mart ayı itibariyla havaların ısınması patateste çürümeyi artıracak. Binlerce ton patates çöpe gitmesin diye üretici hayvanlarına yem olarak veriyor.

CHPNiğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuyu Ulusal Kanal yayınında değerlendirdi. Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin alım yapması gerektiğnii söyledi.

# chp # ulusal kanal # tüketici # üretici # patates # hayvan # maliyet # Niğde # üretim # Tarım # toprak # yem