"Türkiye Demokrasi Projesi"nin amacı ne?

ABD merkezli "Türkiye Demokrasi Projesi" ile ilgili İngiliz gazeteci-yazar Alexander Mercouris'ten çarpıcı bir değerlendirme geldi. İngiliz yazar proje için "Erdoğan'ı yıkmak, Türkiye'yi parçalamak istiyorlar" dedi. Neoconların bu yıkımı sağlayabilmek için birçok gruba destek olduğunu belirten Mercuryis, Türkiye'de gerçekleşen sokak protestolarına da sponsorluk yapıldığını vurguladı.

"Türkiye Demokrasi Projesi"nin amacı ne?

ABD'deki Türkiye demokrasi projesinin hedefini açıkladı. ABD'li Neocon'ların Türkiye'de yürüttüğü çalışmaları anlattı. Sokak hareketlerine sponsorluk yapıldığını vurguladı.

Alex Christoforou’nun Youtube kanalına konuk olan İngiliz gazeteci-yazar Alexander Mercouris, ABD'deki Türkiye Demokrasi projesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bu projenin Neoconlar tarafından geliştirildiğini ve John Bolton’un bu projede bir deha olarak görüldüğünü söyleyen Mercouris hedefin ise Erdoğan'ı yıkmak, Türkiye'yi parçalamak olduğunu belirtti:

- ''Türkiye Demokrasi Projesi" kesinlikle bir demokrasi projesi değil. Bolton ve ekibi ülkeleri yeniden inşa etmek istiyor ve bunu kabul etmeyen ülkeler yıkıma uğratılıyor. Proje, bu yıkımı sağlayacak birçok gruba destek oluyor ve onları finanse ediyor.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Mercouris Türkiye’de bir kriz çıktığı takdirde bu krizin Orta Asya, Batı Asya, Doğu Akdeniz, Avrupa ve hatta ABD’ye ulaşacağını ancak söz konusu ekibin bunu önemsemediğini, tek isteklerinin burada bir kaos yaratarak Erdoğan’ı yıkmak olduğunu belirtti.

Türkiye'de çıkacak bir krizin etkilerinin önemsenmediğini belirten Mercouris, tek isteklerinin burada bir kaos yaratarak Erdoğan'ı yıkmak olduğunu belirtti:

- Türkiye'nin bir zamanlar Erdoğan tarafından kurtarıldığı bir demokrasi olduğu fikrinin tamamı, Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'ndan bağımsız hale geldiği 1920'lerden bu yana geçen dönemin çoğu için tam bir yanlış temsildir. Bir diktatörlüktü çoğu zaman NATO'nun bir parçasıydı ve şimdiye kadar neoconları hiç rahatsız etmedi ama yapmak istedikleri her zamanki şeyleri yapmak istiyorlar Erdoğan'ı devirmek istiyorlar.

Öte yandan programın sunucusu Alex Cristofou, Türkiye ile uğraşılan bu projenin kaybetmeye mahkum olduğunu belirtti.

# abd # erdoğan # recep tayyip erdoğan # Neocon