TBMM Başkanı Şentop'tan erken seçim açıklaması: ''Erken seçim olmasın diye getirilen bir sistem var''

TBMM, 27. dönem 5. yasama yılı 1 Ekim'de açılacak. 76 günlük aranın ardından çalışmalara yeniden başlanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 4. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı yaptı. Karma komisyona bin 359 dokunulmazlık tezkeresi havale edildiğini açıkladı. Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuştu.

TBMM Başkanı Şentop'tan erken seçim açıklaması: ''Erken seçim olmasın diye getirilen bir sistem var''

Hazırlıklar tamamlandı, TBMM 27. dönem 5. yasama yılına 1 Ekim'de başlayacak. 76 günlük aranın ardından çalışmalara başlayacak olan TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor.

Meclis’te ilk tören Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Meclis Genel Kurulu, saat 14.00'te özel oturumla toplanıp, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açacak ve sunuş konuşması yapacak.

Mecliste önce AK Parti'nin vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin teklifi görüşülecek. Hazırlıklarında sona gelinen Spor Yasası da Meclis'in önceliklerinden biri olacak.Bir diğer madde ise sosyal medya düzenlemesi.

ŞENTOP 4. YASAMA YILINI DEĞERLENDİRDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 4. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı yaptı. Gündeminde birçok başlık vardı.

Şentop, 27. Dönem 4. Yasama Yılında TBMM Başkanlığına 349 yasama dokunulmazlığı tezkeresi geldiğini ifade etti.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Şentop, erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuştu. "Erken seçim olmasın diye getirilen bir sistem var şuan Türkiye'de" dedi.

# vergi # ak parti # erken seçim # tbmm # meclis # mustafa şentop # tezkere # Meclis Genel Kurulu # kanun teklifi # tbmm başkanı # yasama # yasama yılı # meclis başkanı # karma komisyon