İspanya'da virüs konseri deneyi

Dünya salgınla mücadele ederken bir yandan da normalleşme çalışmaları sürüyor. İspanya’nın Barselona kentinde 5 bin katılımcılı deneysel virüs konseri yapıldı. Sosyal mesafesiz konser deneyinde Kovid-19 enfeksiyon belirtisine rastlanmadığı duyuruldu.

İspanya'da virüs konseri deneyi

Barselona Palau de Sant Jordi'de 27 Mart’ta 5 bin kişilik deneysel bir konser düzenlendi. Konser, salgın başlangıcından bu yana Avrupa’nın en büyük kapalı konseri ilan edildi.

Sosyal mesafesiz konserden 2 hafta sonra PCR testleri yapıldı. Konsere katılan kişilerde pozitif vakaya rastlanmadı.

Konser öncesinde herkese toplu tarama ve antijen testleri de uygulandı. Bu kişilerden sadece 6’sının Kovid-19 testinin pozitif çıktı.. Bu 6 vakanın dördünden konser sırasında bulaşı gerçekleşmediği açıklandı.

Katılımcılar konserde cerrahi maskeler taksalar da sosyal mesafe zorunluluğu bulunmuyordu. Konser boyunca aktif bir şekilde kullanılan tuvaletlerin kapasitesi de sınırlıydı.

Barselona Belediye Başkan Yardımcısı Jaume Collboni ise deney sonuçlarının kısıtlamaları gevşeterek kültürel faaliyetleri yeniden başlatmanın mümkün olduğunu söyledi.

AVRUPA'DA ETKİNLİKLER BAŞLADI

Deneysel konserin sonucunun ardından Almanya ve Hollanda da dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde deneme konseri ve festival etkinlikleri düzenlendi.

# İspanya # konser # vaka # normalleşme # salgın # virüs # kovid 19 # barcelona # cerrahi maske # Sosyal mesafe # PCR testleri