Der Spiegel: Almanya, İncirlik'te kalıcı olmak için Ankara ile görüşüyor

İncirlik üssü ile ilgili Alman basınında önemli bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Almanya, İncirlik Üssü'nde kalıcı, sabit bir üs inşa etmek için Türkiye ile görüşmelere başladı.

Der Spiegel: Almanya, İncirlik'te kalıcı olmak için Ankara ile görüşüyor

Alman Der Spiegel dergisi, geçtiğimiz Temmuz ayında IŞİD karşıtı koalisyon ülkelerine açılan İncirlik Üssü ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

Almanya´nın IŞİD'e karşı uzun soluklu bir mücadeleye hazırlandığını yazan Der Spiegel, Berlin yönetiminin İncirlik Üssü´nde sabit bir Alman istasyonu kurulması için Ankara ile görüştüğünü ileri sürdü.

İncirlik’te yaklaşık 200 askeri ve Tornado tipi keşif uçakları bulunan Almanya kalıcı üs kapsamında Ankara ile uzun süreli bir anlaşma yapmak istiyor.

Habere göre içinde tam donanımlı komuta merkezi, Alman uçaklarının kullanacağı uçuş alanı, askerlerin kalacağı yerler ve sosyal tesislerin olacağı istasyonun 65 milyon Avroya mal olması öngürülüyor.

Dergi, inşaat için gerekli bütçenin kabul edildiğini yazdı. Habere göre yakın zamanda başlanacak inşaat çalışmaları 2017 yazına kadar bitirilecek.

İncirlik Üssü’nde Almanya'nın yanı sıra ABD, İngiltere, Katar ve Suudi Arabistan'a ait jetler bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # incirlik üssü # almanya # DER Spiegel