Yurt gazetesi yazarı Sakman'dan Cumhuriyet'e sert tepki!

Cumhuriyet Gazetesi'nin Apo'yu sorgulayan komutan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'u hedef alan manşetine Yurt Gazetesi yazarı Sabahattin Sakman'dan sert bir tepki geldi. Sakman, Ahmet Şık'ın yaptığı haber ile ilgili "sanki Cumhuriyet Gazetesi değil Adliye Matbaası" yorumunu yaptı.

Yurt gazetesi yazarı Sakman'dan Cumhuriyet'e sert tepki!

Cumhuriyet Gazetesi'nin Apo'yu sorgulayan komutan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'u hedef alan manşet haberine bir tepki de Yurt Gazetesi yazarı Sabahattin Sakman'dan geldi.

Sakman, Emekli Albay Uğur hakkında yapılan habere sert tepki gösterdi.

"Hiçbir gazetecilik, yorum, başka kaynaklardan alınmış bilgi yok! Bahsi geçen "gizli tanıklarla" ilgili hangi iddialar vardır? konusu, böyle bir haberde yer almaz mı? Bu 30 "kimliksiz" cesedin, sanık olan 4 asker ve 5 korucu tarafından öldürüldüğüne dair hangi kanıt var? Sadece iddianamenin bir özeti. Sanki, CUMHURİYET Gazetesi değil, Adliye Matbaası."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmak istendiğini belirten Sakman, haberin sahibi Ahmet Şık'ın da daha önce bu tertiplere maruz kaldığını hatırlattı

"Sahte deliller, dinlemeyen hakimler, çağrılmayan asli tanıklar, iştigal konusu hırsızlık, cinayet, fuhuş, tecavüz gibi işler olan gizli tanıklar, vs. Böyle, bir dönemin akabinde, kendisi de, kendi ifadesiyle, bu örgütün zulmüne uğramış bir gazeteciden, bu başlıkta ve bu içerikte bir "haber"!"

Sakman, emekli Albay Hasan Atilla Uğur'u hedef alan haberdeki bilgi yanlışlarına dikkat çekti.

"Albay Hasan Atilla Uğur, Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli taburlarda görev aldı." Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olduktan sonra HİÇBİR KİMSE taburlarda görev almaz. Üniversite sınavlarına hazırlanan bir çocuğun bile bildiği bu gerçeği, tanınmış bir gazeteci nasıl bilmez? Basit bir cehalet midir, yoksa "YENİ" CUMHURİYET sarhoşluğundan mıdır, bilemeyiz.

Sakman, Cumhuriyet Gazetesi'nde yaşanan değişiklere dikkat çekti. "Ben artık Cumhuriyet almıyorum" dedi

"Ben, son yıllarda sadece cuma günleri Bilim ve Teknoloji eki için aldığım Cumhuriyet’i, gazeteye "gazetecilik" ilkeleri hakim olana kadar almayacağım."

ulusalkanal.com.tr

# Ahmet Şık # cumhuriyet gazetesi # Hasan Atilla Uğur # Yurt Gazetesi