ABD Başkanı Trump'ın azledilmesi Senato'da oylanacak

ABD Bakanı Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesine dayandırılan azil soruşturması maddelerini Temsilciler Meclisi onayladı. Trump'a yöneltilen "Görevini kötüye kullanma" ve "Kongrenin işleyişini engelleme" suçlamaları ile ilgili son karar Senato'da verilecek. Cumhuriyetçilerin çoğunluğu oluşturduğu Senato'da Trump'ın aklanması öngörülüyor.

ABD Başkanı Trump'ın azledilmesi Senato'da oylanacak

Amerika Birleşik Devletleri'nde gündem ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturması.

Adalet Komitesi tarafından hazırlanan Azil Raporu Temsilciler Meclisi'nde oylandı.

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, Trump'a yöneltilen "görevini kötüye kullanmak" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" suçlamalarından oluşan iki azil maddesini onayladı.

Her iki maddenin oylanmasında da bazı Demokratların Trump lehine oy kullanması dikkat çekti. Demokratlar fire verdi, Cumhuriyetçiler firesiz Trump'ı destekledi.

Trump'ın azli için davanın senatörlerin 3'te 2'sinin desteğini alması gerekiyor. Senatonun yarısından fazlası Cumhuriyetçilerden oluştuğundan ABD Başkanı'nın Senato'da aklanacağı öngörülüyor.

ABD Başkanı hakkında azil soruşturması, 25 Temmuz'da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı telefon konuşması nedeniyle açıldı. Trump'ın görüşmede Zelenskiy'e, rakibi Joe Biden (Co Baydın) ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediğini iddia eden muhbir raporu soruşturmanın fitilini ateşledi.

ulusal.com.tr

# abd # trump # senato