Seçimler öncesi gurbetçilere sarı Mercedes kıyağı

Sandığa sayılı günler kala gurbetçinin ağzına da bir parmak bal çalındı. Gurbetçilerin yurdışından getirdiği sarı mersedeslerin Türkiye'de kalış süresi 6 aydan 24 aya çıkarıldı. Aynı karara daha önce AKP iktidarı sektör zarar görür diye karşı çıkmıştı.

Seçimler öncesi gurbetçilere sarı Mercedes kıyağı

Gurbetçinin yurtdışından getirdiği "Sarı Mercedeslerin" Türkiye'de kalış süresi 6 aydan 24 aya çıkarıldı. Süre uzatımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başbakan Davutoğlu'nun, 7 Haziran seçimleri öncesi "müjde" diye duyurduğu mevzuat değişikliği gerçekte, 1 Kasım seçimlerinden önce uygulamaya girmiş oldu.

Buna göre, "Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen kişisel kullanıma özel kara taşıtlarına, yirmi dört ay" geçici ithalat izni verilecek.

Böylece herhangi bir ülkede ikamet eden milyonlarca gurbetçi, Türkiye'ye getirdikleri arabaları, kendileri uçakla ya da bir başka taşıtla geri dönseler bile, 2 yıla kadar Türkiye'de tutabilecekler. Değişiklik öncesinde gurbetçiler, 6 ayı geçen sürelerde her ay için iki katı ceza ödüyor ve 3 aydan sonra bu ceza katlanarak artıyordu.

Yine bir seçim öncesi Bakan Faruk Çelik'in gurbetçilere müjde vermesine karşın 6 aylık sürenin değişmemesi üzerine, dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Otomotiv sektörümüz zarar görür, böyle bir yenilik düşünmüyoruz" demişti.

Yurtdışında 54 ülkede yaşayan 2 milyon 895 bin seçmen, 1 Kasım seçimleri için 8 Ekim'den itibaren oy kullanmaya başladı.

ulusalkanal.com.tr

# seçimler öncesi