Antalya nükleersiz Türkiye ve şehitlere vefa için pedal çevirecek

Antalya NKP üyesi Hasan Taş, Antalya'dan Çanakkale'ye nükleer enerjiye karşı ve Çanakkale şehitlerine vefa için pedal çevirecek

Antalya nükleersiz Türkiye ve şehitlere vefa için pedal çevirecek

AntalyaNükleer Karşıtı Platform, Akdeniz'in korunmasına yönelik başlattıkları 'Akdeniz'i Seviyoruz, Nükleere Vermiyoruz' kampanyası çerçevesinde bir farkındalık eylemine daha imza attı. Platform katılımcılarından Bisiklet Sporcusu Hasan Taş, Antalya'dan Çanakkale'ye 12 gün sürecek bisiklet turuna bugün itibariyle çıktı. Akkuyu'ya kurulmak istenen nükleer santrali protesto etmek amacıyla günlük ortalama 150-200 km pedal çevirecek olan Taş'ın pedalleri ayrıca Çanakkale Zaferi'nin mimarları olan şehitlerimize vefa borcunu ödemek için de dönecek. Taş'ı yolcu etmek üzere, Nükleer Karşıtı Platform(NKP) Üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Bisiklet Kulübü, TODOSK Bisiklet Sporcuları ve Taş'ın eşi Hatice Taş Cumhuriyet Meydanı'nda hazır bulundu.

Pedal nükleere karşı ve şehitlere vefa için 12 gün boyunca dönecek

11 Mart Fukuşima Nükleer Santralinin patlamasının yıldönümü ile Akkuyu'ya kurulacak olan nükleer santrali protesto etmek ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin mimarları şehitlerimize vefa borcunu ödemek adına Antalya'dan Çanakkale'ye pedal çevrilecek. Antalya NKP katılımcısı, Bisiklet Sporcusu Hasan Taş, günlük ortalama 150-200 km pedal çevirerek 11 gün sonunda, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Çanakkale'de olacak. Bugün yola çıkan Hasan Taş'ı, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen platform üyeleri, bisiklet sporcusu dostları ve eşi Çanakkale'ye uğurladılar.

"Kendimce bir şeyler yapabilirsem ne mutlu bana"

Yola çıkmadan önce duygu ve düşüncelerini paylaşan Taş; "Ülkemizde Karadeniz sahilinde gerçekleşen Çernobil faciasından ötürü ölenler gözümün önüne geliyor. Bilhassa değerli sanatçımız Kazım Koyuncu'nun ölümü beni, yeterinden fazla üzmüştür. Dünya güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanıyorken, biz niye hala nükleerde ısrarcıyız, bunu anlamış değilim. Kendimce bir şeyler yapabilirsem bana ne mutlu. İnsanlarımız boşu boşuna ölmesin. Davetiye çıkartmayalım ölümlere" ifadelerini kullandı.

Akdeniz için çalışmalar sürecek

NKP Sözcüsü Hediye Gündüz, Akdeniz için başlattıkları çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiği konuşmasında Akdeniz kuşağında iklim dostu enerjiden yararlanmak istediklerini belirterek, nükleer santralleri istemediklerini söyledi. Platform adına nükleere karşı ve şehitlere vefa için pedal çevirecek olan Hasan Taş'ın doğal değerlerin nükleere karşı korunması adına büyük bir farkındalık yaratacağına inandıklarını dile getiren Gündüz, tüm doğaseverleri nükleere karşı çıkmaya çağırdı.

Açıklamaların ardından Hasan Taş, Antalya'dan Çanakkale'ye uzanacak yol için, alkışlar eşliğinde pedalını çevirerek yola düştü.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

# antalya # nükleer # çanakkale şehitleri