BDP'den yeni isim teklifi

AKP'nin açılım paketiyle duyurduğu yer isimlerinin değiştirilmesi konusunda BDP'den bir başvuru daha geldi. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari ve üç ilçesinin isimlerinin değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklifte; Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinin isimlerinin değiştirilmesi istendi.

BDP'den yeni isim teklifi

AKP açılım paketinde yer isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili düzenleme yapılacağını açıkladı. BDP'den bir teklif daha geldi.

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari ve ona bağlı üç ilçenin isimlerinin değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklifte, Hakkari'nin isminin "Colemêrg", Yüksekova'nın "Gever", Şemdinli'nin "Şemzinan" ve Çukurca'nın "Çelê" olarak değiştirilmesi istendi.

BDP'li Canan, teklifin gerekçesinde "yer isimlerinin Türkçeleştirilmesinin toplumda kırılmaya ve halkın yaşadığı coğrafyaya yabancılaşmasına" neden olduğunu ileri sürdü. Gerekçede, AKP'nin açılım paketinde "yer isimlerinin değiştirilmesinin gündeme geldiğini belirtti.

Açılım paketinin ardından AKP hükümeti, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adını "Tillo" şeklinde değiştirmişti. BDP bu değişikliğin ardından; Erzurum'un isminin "Erzerom", Ağrı'nın "Agiri" ve Van'ın "Wan" olarak değiştirilmesini teklif etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # BDP # çukurca # şemdinli # Hakkari # Yüksekova # esat canan