PSG-Medipol Başakşehir maçının dördüncü hakemi maçtan alındı

Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı Paris Saint German maçının ilk yarısında ırkçılık olayı yaşandı. Mücadelenin dördüncü hakemi, antrenör Webo'ya ırkçı sözler sarf edince temsilcimizin yedek kulübesi olaya büyük tepki gösterdi. Başakşehir soyunma odasına gitti. Skandal olay sonrası UEFA da maçı erteledi.

PSG-Medipol Başakşehir maçının dördüncü hakemi maçtan alındı

Futbolun en büyük turnuvalarından biri olan Şampiyonlar Ligi'nde ırkçılık skandalı yaşandı.

UEFA Şampiyonlar liginde Fransa temsilcisi Paris Saint German ve Başakşehir karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısında dördüncü hakemi Sebastian Coltescu antrenör Pierre Webo için ''Atın şu Negro'yu'' ifadesini kullandı. O dakikadan sonra ortalık karıştı, maç durdu.

UEFA'nın PSG-Başakşehir maçına atadığı hakemlerin temsilcimize takınmış olduğu ırkçı tutum sonrasında Başakşehirli futbolcular soyunma odasına gitti.

Rumen hakemin ırkçı ifadelerine en net tepkiyi Demba Ba verdi. Senegalli oyuncu, ''Beyaz birisi hakkında konuşurken ona 'Beyaz insan' demiyor, sadece 'insan' diyorsunuz. Peki neden siyah bir insan hakkında konuşurken 'Siyah insan' diyorsunuz ki?'' ifadelerini kullandı.

Başakşehir heyeti yaşananlardan sonra bir özür bekledi ve kararın değiştirilmesini istedi. Öte yandan PSG'li futbolcular da hakem için, ''O da sahadan atılacak'' ifadesini kullandı.

Başakşehir'in PSG maçında uğradığı ırkçılığın ardından UEFA radikal bir karar aldı. Futbolcular sahaya çıkmak istemezken UEFA heyeti, mücadelenin yarına ertelendiğini ve hakemlerin değiştiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yaşananlara ilgili tepki gösterdi. Olayı kınayan Erdoğan, ''Irkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız'' dedi.

# UEFA # istanbul # ak parti # futbol # başakşehir # cumhurbaşkanı erdoğan # TFF # Türkiye Futbol Federasyonu # Pierre Webo # ceo # psg # ırkçı # bbp