Alaçatı'da deniz kara gibi gösterildi

İzmir’in eşsiz kıyısı Alaçatı özel çıkara kurban ediliyor. Kumsala yapılan milyonlarca liralık binaların denizin ortasından geçen kıyı kenar çizgisi nedeniyle inşa edildiği anlaşıldı. Deniz doğal alanı tahrip edildi. Eğer yeni kıyı kenar çizgisi belirlenmezse eşsiz kıyısı halkın kullanımına kapanacak, göçmen kuşlar da bir daha Alaçatı’ya uğramayacak.

Alaçatı'da deniz kara gibi gösterildi

Haber: Ufuk Akkaya – Kamera: Samet Can Kocagür

Deniz kara gibi gösterildi, İzmir Alaçatı’da denize sıfır yapılaşma başladı. Denizin ortasından geçen kıyı kenar çizgisi ile şu ana kadar otel, marina, çok lüks evler yapıldı.

Mimarlar Odası’nın açtığı dava ile denizin ortasında geçen kıyı kenar çizgisi iptal edildi. Ancak 6 yıldır yeni kenar çizgisi belirlenmedi. Ulusal Kanal'a konuşan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, bir an önce kara ile denizin belirlenmesini istedi.

Çeşme Belediyesi 6 yıldır kıyı kenar çizgisinin yeniden belirlenmesi için bir girişimde bulunmuyor. Denizin ortasından geçen kıyı kenar çizgisi iptal edilse de yapılaşma denize sıfır olarak devam ediyor.

Denizalanı olmadığı iddia edilen bölgeye yapay dalgakıran dahi yapıldı. Çünkü denize sıfır olan evlerin önüne tekneler bağlanıyor. Deniz olmadığı iddia edilen bölgedeki Karşıyaka Azmağı’nda da 154 kuş türü konaklıyor.

Alaçatı Liman Bölgesi’ndeki sorunlar bununla da sınırlı değil. Değeri milyonlarcalira olan evler için deniz doğal alanı da tahrip ediliyor.

Eğer kıyı kenar çizgisi bir an önce belirlenmezse Alaçatı’nın eşsiz kıyısı denize sıfır yapılarla halkın kullanımına kapanacak, deniz doğal alanı bozulacak ve göçmen kuşlar bir daha Alaçatı’ya uğramayacak.

# izmir # Deniz # Alaçatı # Çeşme Belediyesi # eşsiz # inşa # mimarlar odası # lira # milyonlarca