İsviçre'de Küba ile dayanışma eylemleri

İsviçre'nin Tessin/Ticino kantonunun başkenti Bellinzona'da, Küba devrimiyle dayanışma amaçlı gösteri düzenlendi. Bütün sol örgütlerin katıldığı eyleme sosyal demokratlar ve ekolojistler pratikte katılım göstermedi. Komünist Partisi Genel Sekreteri Massimiliano Ay gösteride bir konuşma gerçekleştirdi. Massimiliano Ay konuşmasında Kübalıların yurtseverliğini övdü.

İsviçre'de Küba ile dayanışma eylemleri

Ayhan Ay/İsviçre

İsviçre’nin İtalyanca konuşulan Tessin/Ticino kantonunun başkenti Bellinzona’da Küba devrimiyle dayanışma amaçlı bir gösteri düzenlendi.

ALBA-SUIZA Bolivarcı Dayanışma Derneği ve İsviçre- Küba Dostluk Derneği tarafından düzenlenen eylemde meydanda bulunanların yarısını Komünist Partisi’nin ve SİSA Öğrenci Birliği’nin üyeleri oluşturdu.

Resmî olarak bütün sol örgütlerin katıldığı eyleme sosyal demokratlar ve ekolojistler pratikte katılım göstermedi.

Komünist Partisi Genel Sekreteri, Milletvekili Massimiliano Ay kürsüden yaptığı konuşmada Kübalıların yurtseverliğini övdü. Öğrenci Sendikası yöneticisi Rudi Alves ise konuşmasında Küba sosyalizminin herkese garanti ettiği eğitim hakkını ve sosyal hakları hatırlatan bir konuşma yaptı. İsviçre Barış Hareketi’nin genç temsilcisi Fabio Marchioni ekonomik ambargoyu kınarken dünyaca ünlü onkolog, Sosyal Demokrat Parti eski Milletvekili ve Sağlık İşbirliği Derneği “MediCuba”nın lideri Franco Kavalli Küba’ya şırınga (pandemi bağlamında) bağışlamak istediğini açıkladı.

İsviçre’nin başkenti Bern’de önümüzdeki cumartesi günü (24.07.2021) Ada’nın istikrarını bozmaya yönelik Amerikan müdahalesine karşı bir gösteri yapılacak.

# eylem # isviçre # küba # gösteri # Bern # Komünist Partisi