Milli Savunma Bakanlığı: İzandan yoksun, art niyetli, tarih ve kültür birikiminden uzak...

Atatürk’ün Harbiye’ye girişinin 121’inci yıldönümü töreninde 3 Harbiyelinin ayağa kalkmadığına dönük iddialara Milli Savunma Bakanlığı’ndan sert yanıt geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “Ordumuz mensuplarının arasına nifak tohumları ekmeyi amaçlayan bu tür söylemleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı: İzandan yoksun, art niyetli, tarih ve kültür birikiminden uzak...

“3 Harbiyeli ayağa kalkmadı” iddiası geldi. Milli Savunma Bakanlığı, sert yanıt verdi.

13 Mart’ta Milli Savunma Üniversitesi’nde Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 121’inci yıl dönümü kutlandı. Törende her yılki gibi Atatürk'ün okul numarası 1283 rakamları okunarak yoklama yapıldı. Bu esnada tüm Harbiyeliler ayağa kalkarak "İçimizde" diyerek bağırdı. Bazı medya organları ise yoklama sırasında ayağa kalkmayan Harbiyeliler olduğunu iddia etti.

Milli Savunma Bakanlığı, o iddialara ilişkin çok sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarının moral ve motivasyonunu bozmayı, milletimizin bağrından çıkan ordumuz mensuplarının arasına nifak tohumları ekmeyi amaçlayan bu tür söylemleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, uygulamanın daha önceki törenlerle aynı şekilde yapıldığına da dikkat çekti. Açıklamada “Yine sadece öğrenciler ayağa kalkarak geleneksel yoklamaya katılmıştır” denildi. Ayağa kalkmayan kişilerin zaten oturmak zorunda olan kişiler olduğu belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı, oturanların okuldaki albay ve teğmen rütbesindeki öğretmen personel olduğunu da açıkladı.

Bakanlığın resmi sitesinde eski törenlerdeki fotoğraflar da yayımlandı. 1984, 2013, 2017, 2018 ve 2019’a ait fotoğraflarda da törenlerde ayağa kalkmayanların olduğu görüldü.

ulusal.com.tr

# Mustafa emal atatürk # Milli Savunma Bakanlığı # Kara Harp Okulu