İzmir Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de su kesintisi

İzmir’de metre kareye 28 kilogram yağmur yağdı. Şiddetli yağmur sırasında Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde su kesildi. Belediye ekipleri vatandaşlara tankerlerle su taşımak zorunda kaldı.

İzmir Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de su kesintisi

Yağmurlu havada İzmir’de su kesildi. 1 milyondan fazla yurttaşın yaşadığı Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinin tamamına su verilemiyor.

Metre kareye 28 kilogram yağmurun yağdığı anlarda İzmirliler su kuyruğuna girdi. İZSU kesintinin Tahtalı Barajı isale hattındaki borunun patlamasının neden olduğunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosya medya hesabından “Yaşanan sorunun farkındayım. Yarın akşama kadar arıza giderilecek. Sıkıntının tekrarlanmaması için gerekli yedekleme sistemi çalışmalarını da başlattık” paylaşımı yaptı. Soyer’in beyanı ile İzmir’de su hattı yedekleme sistemi olmadığı da ortaya çıktı.

Yurttaşlar tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden dile getirdi.

İzmirliler su kesintisine hazırlıksız yakalandı. Su kesintisi nedeniyle yurttaşlar marketlere yöneldi, bazı marketlerde suların tükendiği tespit edildi.

Yurttaşlar salgın hastalıklar yaşanmaması için çocuklarını okullara göndermedi. 60 saatte bitirilmesi öngörülen arıza İZSU’nun gece gündüz 3 vardiya çalışmasıyla 40 saatte giderildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi patlayan boru yenilendiğini ve ve ana hatta su verilmeye başlandığı duyurdu. 3 ilçenin tamamının suya ulaşması akşam saatlerini bulabileceği belirtildi.

ulusal.com.tr

# izmir # buca # karabağlar # gaziemir