"Polis tacizlere başladı, psikolojik baskı uyguluyor"

Erdoğan, "Kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar. Muhafazakar demokrat yapımıza ters. Denetleyeceğiz." sözlerinin ardından polisin öğrenci evlerine denetleme yaptığı ileri sürüldü.

"Polis tacizlere başladı, psikolojik baskı uyguluyor"

Polis ekiplerinin ODTÜ yerleşkesi ile bitişik konumda bulunan Ankara'nın 100. Yıl Mahallesi'nde olan öğrenci evlerinin adreslerini topladığı belirtildi. Polislerin, öğrencilerin kaldığı apartmanlara giderek, yönetici ve apartman görevlilerine "Bu apartmanlarda kimler kalıyor?" Buradaki aileler ve öğrenciler muhtarlıktan ikametgah alıp doldursunlar. Adres bildirimi yapsınlar" dedikleri ileri sürüldü.

Emniyet yetkilileri, uygulamanın alışılagelen olduğu ve 100. Yıl Mahallesi'ne özel bir uygulama olmadığını açıklayarak, "Nüfus müdürlüğünden gelen yazı üzerine polis evlere gidip vatandaşın gerçekten orada oturup oturmadığına bakıyor. Apartman görevlilerine, yöneticiye adres bildirimi yapan kişilerin orada oturup oturmadığını soruyor. Bilgiyi doğrulattıktan sonra Nüfus Müdürlükleri'ne o şahısların orada oturup oturmadığını bildiriyor. Rutin bir uygulama. Kızlı-erkekli ev tacizi söz konusu değil" ifadesinde bulundular. Çoğunlukla ODTÜ öğrencilerinin ikamet ettiği İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı Hasan Sarıkaya ise polisin her zaman bu çalışmayı sürdürdüğünü açıklayarak, "Kimlik ve adres bildirimi için polis her zaman gelip bilgi alıyor. Yeni bir şey yok. Adrese dayalı bilgi kayıtları nüfus müdürlüklerine bildiriliyor. Bunun teyidini de polis yapıyor" dedi.

"Polis tacizlere başladı"

Mahallede oturan ODTÜ öğrencileri ise Başbakan Erdoğan'ın ifadelerinin sonrasında polis kontrollerinin artış gösterdiğini iddia ederek, "Daha öncede yeni adres bildirimi yapanlar için polis geliyordu. Ancak son günlerde denetimler arttı. Polis tacizlere başladı, psikolojik baskı uyguluyor" ifadesinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# odtü # polis # erdoğan # baskı # Taciz # denetleme # 100. yıl mahallesi # kızlı erkekli # apartman # muhtar