Türk şehidinin adı Afganistan'da yaşayacak

15 Temmuz'da şehit olan Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk ve Albay Faruk Sungur adına Ertük'ün silah arkadaşları 2014-2015'te görev yaptıkları Afganistan'da, aralarında yardım toplayarak bahçe yaptı.

Türk şehidinin adı Afganistan'da yaşayacak

15 Temmuz darbe kalkışmasını televizyondan öğrenen Piyade Kurmay AlbaySait Ertürk, arkadaşı Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala ve bir astsubayla buluşarak, istişarelerde bulundu. Toplantı sonunda, iki arkadaşı ve Ertürk, 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın darbeye desteğinin engellenmesi gerektiğine karar verdi. Ertürk ve Ala, tamamen kendi inisiyatifleriyle, yanlarına aldıkları üç polis ve üç uzman çavuşla tugaya giderek, o gecenin en önemli mücadelelerinden birini verdi.

15 Temmuz'un kahraman şehidi Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk Afganistan'da unutulmadı. 2014-2015'te Afganistan'da görev yapan Ertürk'ün silah arkadaşları Albay Faruk Sungur ve Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün adını yaşatmak için aralarında yardım toplayıp aldıkları fidelerle bahçe yaptılar. Şehit Ertürk'ün i Ceylan Ertüksosyal medya hesabından böyle bir organizasyon yapıldğıı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

- Vefasızlığın kol gezdiği dünyada bu yaptıkları beni o kadar duygulandırdı ki...

- Sait'im görev yaptığı her yerde yüreklere dokundu.

- Sonuçta en büyük vefa örneği Afganistan'dan geldi.

- Çok çok çok mutlu oldum. Var olun.

# sosyal medya # albay # Afganistan # # Ceylan # görev # arkadaş # Sait Ertürk # vefa