Kayseri Şeker'deki seçim yargıya taşındı

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlık seçimi yargıya taşındı. Çiftçiler, genel kurulda divan seçimlerinin usule uygun yapılmadığını, evrakta sahtecilik suçları işlenildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Dilekçede seçimlerin iptali istendi.

Kayseri Şeker'deki seçim yargıya taşındı

Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı belirtildi, suç duyurusunda bulunuldu.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 7 Temmuz'da 68’inci Olağan Genel Kurultayını yaptı. Kurultayda eski başkan Vedat Ali Özışık’ın oğlunun bıçaklanması ve seçimlerde aday olan Erkan Öztürk’ün eşinin mevcut başkan Hüseyin Akay tarafından darp edildiği iddia edildi.

Darp raporu alan Erkan Öztürk’ün eşi Gökçe Öztürk, Akay’dan şikâyetçi oldu. Olaylı kurultay şimdi de yargıya taşındı. Çiftçiler, seçimlere itiraz ederek Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Çiftçiler, kurultaya ait görüntü kayıtlarını, seçim öncesi yasal olmayan şekilde dağıtılan oy kağıtları, tanık, gibi delilleri suç duyurusu dilekçesine ekledi. Seçime itiraz eden çiftler, savcılığa altı maddelik dilekçe sundu.

Dilekçede, divan başkanlığının toplantıyı olması gerektiği gibi yönetemediği ve usulsüzlüklere sebebiyet verdiği ifade edildi. Oylama işlemleri sırasında tutanakta hem yazı hem rakam olarak adedinin belirtilmesi şartken, bunun yapılmadığı belirtildi.

Şikayet dilekçesinde, genel kurul gündem maddeleri oylanırken birçok üye nezdinde yapılan itirazların dinlenmediğini, tutanağa geçirilmediğini bildirildi. Kurul tutanakları ve benzeri evrakların talep edilmesine rağmen çiftçilere verilmediği de eklendi.

Yönetim kurulu başkanlığı seçiminde Kooperatifler Kanunu aykırı şekilde oyların açık şekilde sayılmadığı belirtildi. Bu nedenle üyeleri aldatma, hile kastı ile hareket eden şüphelilerin bilinçli olarak kapalı tasnif yaptıkları iddia edildi.

Seçim sandıklarının güvenliğinin de tam olarak sağlanamadığı öne sürüldü. Sandıklarla oynadığına yönelik dosyaya sunulan kayıtlarda delil bulunduğu ifade edildi. 6 maddelik dilekçede, tüm iddiaların göz önünde bulundurularak dava açılması ve seçimlerin iptal edilmesi istendi.

# kayseri # çiftçi # yargı # kooperatif # Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi # genel kurul # kayseri şeker