İzmir engelli vatandaşa çile

İzmir’de yaşayan engelli yurttaşların ulaşım zorluğu toplu taşımadaki eksiklerle daha da katlanıyor. Kent ulaşımındaki aktarma sistemiyle birden fazla kez araç değiştiren engelliler, durakların kendileri için uygun olmamasından dert yanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Baran Uğur, engelli yurttaşların ulaşımını kolaylaştırmak için atılması gereken adımları Ulusal Kanal'a anlattı.

İzmir engelli vatandaşa çile

Haber: Samet Can Kocagür - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmir'de yaşayan sayıları 500 bine yakın olan engelli yurttaşın kent içi ulaşımda karşılaştıkları zorluklar saymakla bitmiyor. Onlar kaldırımda yürümekte, otobüse binmekte sayısız badire atlatıyorlar.

İzmir BüyükşehirBelediyeMeclisi Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Baran Uğur, kentteki otobüs duraklarının çağın çok gerisinde kaldığını belirtti. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak akıllı duraklara duyulan ihtiyacı vurguladı.

Otobüslerdeki sesli ve görüntülü uyarı sistemleri ise engelliler için hayati öneme sahip. Birçok büyükşehirde aktif olarak kullanılan bu sistem henüz İzmir’de kullanılamıyor. Ak partili Büyükşehir belediyesi meclis üyesi Baran, yoğun taleplerin sonunda sistemi Temmuz ayında devreye gireceğini söyledi.

Sadece engelli yurttaşların kullanımı için tahsis edilen İzmir’de 4 ESHOT otobüsü bulunuyor. Fakat aktif olarak yollarda ise sadece 1'i hizmet veriyor.

Öte yandan Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için yurttaşların atacağı basit adımlar da hayati önem taşıyor. AK Parti Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, İzmirli yurttaşların araçlarını park ederken daha dikkatli olmasını istedi.

# izmir # ak parti # meclis # ulusal kanal # vatandaş # yaşam # komisyon # belediye # ulaşım # büyükşehir # engelli vatandaş # eshot