ABD'de Pentagon bütçesinde YPG/PKK için 522 milyon dolar talep edildi

ABD Suriye'deki kara gücü YPG için yeni kaynak ayırmaya hazırlanıyor. Pentagon bütçesinde YPG/PKK’nın da dahil olduğu program için 522 milyon dolar talep edildi. Bütçe talebi belgesinde Çin ve İran da hedef alındı.

ABD'de Pentagon bütçesinde YPG/PKK için 522 milyon dolar talep edildi

Suriye'deki kara gücü PKK/YPG'ye binlerce TIR silah gönderen ABD, terör örgütüne daha önce de gönderdiği mali desteklere yenisini eklemeye hazırlanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı, 2022 mali yılı savunma harcamaları için 715 milyar dolar bütçe talebinde bulundu. Pentagon bunun büyük bölümünü YPG/PKK terör örgütüne aktaracak. Irak ve Suriye’de "DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Programı" için talep edilen fon 522 milyon dolar düzeyinde.

Bunun yanı sıra, Suriye ile komşu ülkelerin sınır güvenliğine destek adı altında 150 milyon doları Ürdün'e, 220 milyon doları ise diğer ülkelere sağlanmak üzere 370 milyon dolar fon ayrıldı.

Bütçe talebinde, harcama planlarının ABD Başkanı Joe Biden’ın Geçici Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi ışığında hazırlandığı ifade ediliyor. Öyle ki 2022 mali yılı için talep edilen savunma bütçesinin 2021 savunma bütçesinden 11,3 milyar dolar fazla...

2020 savunma bütçesindeki 18,6 milyar dolarlık “Acil Eklentiler” kalemi çıkarıldığında, Biden’ın 2022 temel savunma harcamaları bütçe talebi onaylanırsa son 5 yılın en yüksek savunma bütçesi olacak.

HEDEF ÇİN, RUSYA, İRAN VE KDHC

Bütçe talebi belgesinde en dikkat çekici konulardan biri de “yaklaşan bir tehdit olarak” Çin’e karşı askeri yatırım yapılması oldu. Çin’in çok hızlı adımlarla stratejik ve konvansiyonel gücünü geliştirdiğine vurgu yapılan belgede, Pekin’in bu yatırımlarının ABD’nin bölgedeki kabiliyetlerinin zayıf kalmasına yol açacağına işaret edildi.

Belgede, Rusya, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ve İran gibi ileri teknoloji tehditlere yol açabilecek ülkelere karşılık verecek gücün sağlanmasına vurgu yapıldı.

# abd # iran # suriye # çin # deaş # terör # abd çin # Biden # joe biden # ABD İran # pentagon # ABD Başkanı Joe Biden # abd rusya # YPG PKK # ABD Savunma Bakanlığı # ABD PKK destek # ABD Joe Biden # abd ypg pkk destek # ABD YPG PKK # suriye pkk # ABD Pentagon # Suriye YPG