Venezuela'da 'Devrimcilerin Büyük Zafer Yürüyüşü' yapıldı

Venezuela Amerika'nın tehditlerine boyun eğmiyor. Maduro destekçileri ülkede 'Devrimcilerin Büyük Zafer Yürüyüşü'nü düzenledi. Bu arada 'Devlet Başkanlığına gidip koltuğa oturacağım' diyen ABD destekli Guaido'ya yanıt Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello'dan geldi. Cabello, Devlet Başkanlığı koltuğunun halkın kontrolünde olduğunu, böyle bir şeye asla izin vermeyeceklerini söyledi. Binlerce Venezuelalı sokağa çıkarak eski Devlet Başkanı Chavez'in fotoğraflarını taşıdı ve Maduro'ya destek oldu

Maduro'ya sevgi seli

Venezuela, Amerika'nın ülkeye yönelik tehditlerine geçit vermiyor. Halk alanlarda Maduro'ya destek olmaya devam ediyor.

Hükümetin “Amerikanın bir sabotajı” olarak değerlendirdiği elektrik kesintileri düzeltildi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu destekleyenler “Devrimcilerin Büyük Zafer Yürüyüşü” düzenledi.

Kent merkezindeki Libertador Bulvarı’ndan başlayan ve devlet başkanlığı sarayı Miraflores’in bulunduğu bölgede son bulan büyük yürüyüşte kararlı mesajlar verildi.

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello Amerika'nın detseği ile kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'ya seslendi.

Cabello, Guaido'nun “Silahlı kuvvetlerin tam desteğini alınca Miraflores’e gidip ofisime geçeceğim" ifadelerine "Böyle birşeye izin vermeyeceğiz" diyerek yanıt verdi.

Miraflores'in tekrar burjuvanın kontrolüne geçmeyeceğini söyleyen Cabello, Venezuela'nın gerçek ve emperyalizmin çekip götürmediği bir muhalefete ihtiyacı olduğunu vurguladı.

GUAIDO YİNE MİRAFLORES’E GİDECEĞİNİ TEKRARLADI

ABD başta olmak üzere birçok batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Guaido başkentin batısındaki Carabobo kentinde taraftarlarıyla buluştu.

Konuşmasında Venezuela muhalefetinin “kalıcı sokak eylemleri” düzenlemesi gerektiğini söyleyen Guaido, halkı sivil itaatsizliğe çağırdı.

Guaido, “Bütün eyaletleri ziyaret edeceğiz. Bu adımları devlet başkanlığı gasbını bitirmek için atacağız. Planımızın bu safhasına kamu çalışanlarını ve askerleri yerleştirmeliyiz. Çünkü çok kısa bir süre sonra Miraflores’e gideceğiz” dedi.

# abd # Venezuela # maduro # guaido # Chavez