Veterinerler 7/24 yangın alanlarında

Hayvanların da risk altında olduğu yangınlarda veterinerler de aktif görev alıyor. Veteriner hekimler, yangın alanlarına ulaşan mama ve ilaçların tek elden dağıtılması için koordinasyondan sorumlu bir birim kurulmasını önerdi. Veterinerler, acil eylem planı oluşturulması ve yangınların tam kontrolünden sonra yaban hayvanlarına ilişkin tespitlerin yapılması gerektiğini de belirtti.

Veterinerler 7/24 yangın alanlarında

Kararlılıkla yürütülen mücadeleler ile yangınlar kontrol altına alınıyor. Veteriner hekimler de gece gündüz demeden yangın alanlarında mücadele ediyor.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, oda başkanlarıyla yangınları söndürme çalışmalarına ilişkin bir toplantı yaptı. Toplantı sonucu açıklanan bildiri ile çok sayıda veterinerin gönüllü olarak çalıştığı ve bazı düzeltici faaliyetlerin yapılması gerektiği belirtildi.

Veterinerler, ileride yaşanabilecek afetlere karşı acil eylem planları oluşturulması gerektiğini de ifade etti. Bu planlarda iş birliği yapılacak kurumların ve özellikle hayvanlar için yangın tedavi setlerini bulunduracak kuruluşların belirlenmesi gerektiği belirtildi.

Veteriner hekimler, henüz yanan bölgelerin içlerine girilemediği için yaban hayatının ne kadar etkilendiğini tam olarak bilinmediğine de dikkat çekti. Yangınlardan kaçan yaban hayvanlarının iç bölgelere sığınmış olabileceği kaydedildi.

# adana # aydın # antalya # yangın # muğla # hatay # orman # milas # orman yangınları # manavgat # veteriner # hayvanlar # TÜRK Veteriner Hekimleri Birliği