PKK'lı teröristten yangın itirafı

PKK'nın Suriye kolu YPG’nin Türkiye’de orman yangınlarını organize ettiği ortaya çıktı. Adana’da tutuklanan Suriye uyruklu PYD’li terörist, YPG’nin kendisine “Adana'da orman yak, araç yak, TIR yak, tarla yak, önüne ne geliyorsa yak” talimatı verdiğini itiraf etti.

PKK'lı teröristten yangın itirafı

Türkiye’de meydana gelen ormanyangınlarında PKK’nın parmağı olduğu netleşti. Adana’da PKK’nın Suriye kolu YPG’li bir terörist örgütten “orman yak” talimatı aldığını itiraf etti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YPG/PKK adına faaliyet yürüten tutuklanan Suriyeli M.Ş.S. hakkında hazırladığı iddianame Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede aynı anda meydana gelen orman yangınlarının PKK sabotajı olduğu belirlendi. Tutuklu terörist M.S.Ş. 1 yıl önce Türkiye’ye giriş yapmıştı. Suriye’de yaşayan eşinin YPG’li akrabası Ezuz Halil El Turgi ile M.S.Ş. cep telefonundan görüntü görüşme yaptı. YPG’li terörist işte bu görüşmede Adana’daki ormanları yakması için talimat aldığı itiraf etti.

Turgi’nin kendisine “Bol paralı bir iş var yapar mısın?” diye teklifte bulunduğunu anlatan tutuklu sanık, “Ne yapacağımı sorduğumda, 'YPG adına çalışıyorum, bizde para çok, Adana'da orman yak, araç yak, TIR yak, tarla yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktığın ateşin büyüklüğü kazanacağın paranın büyüklüğünü belirleyecek’ dedi” ifadelerini kullandı.

Tutuklu terörist YPG’li Ezuz Halil El Turgi'nin eylem sırasında kanıt da istediğini anlattı.

YPG’Lİ M.S.Ş’NİN İTİRAFI: "ORMAN YAK, KAMERAYA ÇEK, 2 BİN DOLARI AL"

YPG'li M.S.Ş itirafından ‘Yakacağın ormanın, aracın yanına gittiğinde eline bir kağıt al, kağıt üzerine tarih, saat ve yeri yaz. Benzin dökerek yangın çıkar videolu bir şekilde kamera kaydı yap, bu kaydı bana at, yapmış olduğun eyleme göre sana bin veya 2 bin dolar havale yaparım. Hiç kimseden korkma seni yakalayamazlar, bir şey yapamazlar, söylediklerimi yapmazsan beni aldattığını düşünürüm’ sözlerini söyledi.

Adana’da tutuklu bulunan terörist YPG’nin kendisine Ankara ve Konya’da da bazı kişilere terör eylemi yapması konusunda direktif verdiğini de açıkladı. Tutuklu M.Ş.S.’nin 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağı öğrenildi.

# adana # türkiye # pkk # yangın # suriye # pyd # YPG # YPGPKK # orman yangını # orman # türkiye orman yangınları # ağır ceza mahkemesi # Adana Cumhuriyet Başsavcılığı