8 aydır işleme koymuyor!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, "imzasız ihbar mektupları" açıklaması, Ergenekon ve Balyoz gibi davaların açılmasını sağlayan sahte mektupları akıllara getirdi. Bu şekilde kurgulanan davalardan biri de İstanbul Casusluk davası! Dava avukatı Mahir Işıkay, davada bir tane bile imzalı belge olmadığını hatırlattı, 8 aydır Anayasa Mahkemesi'nde bekleyen dosyanın işleme konulmasını istedi.

8 aydır işleme koymuyor!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 8 aydır Anayasa Mahkemesi'nde bekleyen İstanbul Casusluk davasında kararın kısa bir süre sonra açıklanacağını söyledi.

Adli Yıl açılış Resepsiyonu'nda soruları yanıtlayan Kılıç, kararın gecikmesinde kusurları olmadığını savundu, topu Adalet Baknalığı'na attı. Kılıç, Bakanlığın savunma için 1 aylık süresini doldurup, 1 ay da ek süre aldığını söyledi.

Davayı yakından ilgilendiren bir diğer açıklama da, Kılıç'ın "imzasız ihbar mektuplarını yırtıp attım" açıklamasıydı. İstanbul Casusluk davası avukatı Mahir Işıkay, açıklamanın Casusluk dosyası için önemini vurguladı.

Casusluk davasının imzasız ihbar mektubuyla başladığını belirten Işıkay, dosyanın tamamının dijital belgelerden oluştuğunu hatırlattı.

Avukar Mahir Işıkay, dosyanın bir an önce işleme konulması ve hak ihlali kararı verilmesi gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # ergenekon # casusluk # haşim kılıç