Skandal fişleme!

Gaziantep'te fişleme skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Daha önce üniversite öğrencilerinin fişendiği İslahiye'de öğretim görevlileri hakkında da bilgi toplandığı ortaya çıktı. Fişleme notlarında ise öğretim üyelerinin etnik kökeni, hangi partiye sempati duyduğu hatta aile fotoğrafları bile yer alıyor.

Skandal fişleme!

Gaziantep'teki üniversite öğrencileri ile ilgili fişleme skandalına yönelik incelemelerde öğretim üyelerinin de fişlendiği ortaya çıktı.

Gaziantep İslahiye’de üniversite öğrencilerinin siyasi görüşleri ve özel yaşamları nedeniyle fişlendiklerinin açığa çıkmasının ardından, inceleme başlatan savcılık yeni bilgilere ulaştı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre öğrencilerin fişlendikleri fakültelerde hocalara yönelik de fişleme yapıldığı açığa çıktı.

Göreve yeni başlayacak bir hoca hakkında toplanan bilgilerin okul yönetimiyle ilgili e-posta adreslerine gönderildiği, hocaların etnik kökeni, daha önce görev yaptıkları yerler, hangi partiye sempati duyduğu gibi bilgilerin yer aldığı elektronik postalarda, hocaların olağan yollarla ulaşılması mümkün olmayan geçmişte aldıkları notlar ve bazı faaliyetlerinin bile bilgisinin bulunduğu anlaşıldı.

Söz konusu elektronik postalarda bazı hocaların fotoğrafları, facebook taraması sonucu elde edilmiş aile fotoğrafları, çocuklarının görüntüleri de yer aldı. Bu kişilerin akademik çalışmaları bile fişleme belgelerine eklendi.

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # milliyet gazetesi # fişleme # gaziantep üniversitesi # islahiye # üniversite öğrencisi # öğretim üyesi