Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer: ''PKK'nın bitirilmesi için Suriye ile anlaşılmalı''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye operasyon sinyalinin ardından Vatan Partisi'nden konuya ilişkin açıklama geldi. Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, Twitter'dan yaptığı değerlendirmelerde terörün bitirilmesi ve ABD'nin bölgeden kovulması için ilk başta Suriye ile anlaşılması gerektiğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer: ''PKK'nın bitirilmesi için Suriye ile anlaşılmalı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında dış politaka ilişkin yaptığı açıklamalarda Suriye'ye yönelik olası bir operasyonun sinyalini vermişti.

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, Twitter'dan yaptığı bir dizi paylaşımlarla operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

- Kurtuluş Savaşı'nda hem İngilizlere hem de SSCB'ye karşı savaş fikri ne kadar absürt ve gerçek dışıysa, bugün de hem ABD'ye hem de Suriye Devleti'ne karşı savaş o kadar anlamsızdır. Bu fikrin ABD'yi bölgemizden kovma ihtimali yoktur.

Gençer, operasyondan kaynaklı Türkiye-Suriye ilişkilerinde oluşucak gerginliğin anlamsız olduğuna değindi:

- Suriye'yle gerginlik ABD'yi bölgede tutar. ABD, 10 yıldır Suriye'yi bölmek için uğraştı, terör örgütlerini destekledi. Ancak başaramadı. Suriye'ye uyguladığı politikayı 2015 sonrası Türkiye'ye uyguladı. 15 Temmuz günü hüsrana uğradı. Türkiye ve Suriye'nin düşmanı ortak.

Türkiye ve Suriye'nin düşmanının ortak olduğunu söyleyen Gençer, Davutoğlu'nun mimarı olduğu Suriye politikasının hala uygulanmasına da tepki çekti:

- Suriye politikasının mimarı olan Davutoğlu, ABD'nin Türkiye yenilgisinden sonra hükümetten tasfiye oldu. Ancak hatalı Suriye politikası hükümetçe hâlâ uygulanmakta. Bu hata, Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmekte.

Gençer, PKK'nın tamamen bitirilmesi için başta Suriye ile anlaşılması gerektiğini vurguladı:

- ABD'nin bölgeden kovulması ve PKK'nın tamamen bitirilmesi için başta Suriye ile anlaşmak zorunluluktur. PKK yani ABD bölgede Türkiye - Suriye çatışmasına tutunuyor. Suriye ile derhal her alanda iş birliği sağlanmalıdır! Ülkemizin ve bölgemizin güvenliği açısından hayatidir.

# abd # ingiltere # amerika # pkk # suriye # terör örgütü pkk # terör # 15 temmuz # vatan partisi # terör örgütü # twitter # Davutoğlu # 2015 # kurtuluş savaşı # SSCB # suriye devleti # Yıldırım Gençer