İmamlardan Vatan Partisi'ne teşekkür

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, özellikle sosyal medyada dolanan Diyanet İşleri Başkanlığı ve imamları hedef alan yalanları ve gerçekleri yazdı. Reyhan’a Diyanet personelinden teşekkür mesajları yağdı. Yazının ön yargıları kırdığı belirtildi.

İmamlardan Vatan Partisi'ne teşekkür

"Ebu Hanzala ve Laik Sempatizanları"... "Diyanet Hakkında Yalanlar ve Gerçekler"...

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan'ın, Aydınlık Gazetesi'nde arka arkaya kaleme aldığı iki yazı ses getirdi.

"Ebu Hanzala ve Laik sempatizanları" başlıklı ilk yazının konusu sosyal medyada yürütülen “Diyanet Kapatılsın” kampanyasıydı.

"Türkiye’de DİB karşıtlığının şampiyonları kendilerine İslamcı diyen ama aslında İslam’la da bir ilgileri olmayan radikal kişi ya da örgütler. Hatta terör örgütleri." diyen Reyhan, kimi Atatürkçülerin bu kampanyaya dahil olmasını sert seşilde eleştirdi.

Diyanet hakkındaki yalan ve gerçeklere işaret eden ikinci yazı, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkındaki uydurma bilgileri ifşa etti. Atatürkçü çevrelerin Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve din görevlileri hakkındaki önyargılarına değinen Reyhan, somut verilerle pek çok hurafeyi çürüttü.

İki yazı da pek çok mecrada paylaşıldı ve tartışıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, Reyhan’ın yazısını “Bu cümleye katılmamak mümkün mü?” mesajıyla paylaştı. İmamlar gönderdikleri mesajlarla bu süreçte Vefa hizmet gruplarında vatandaşa hizmet ettiklerini vurguladı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, yazılarına dair kendisine iletilen mesajları paylaştı, teşekkür etti.

ulusal.com.tr

# utku reyhan # vatan partisi # diyanet işleri başkanlığı # imam