İşte 12 Eylül'ün çocukları

98 yaşında hayatını kaybeden Kenan Evren, 12 Eylül 1980 darbesinin lideriydi. CIA'nın istasyon şefi Paul Henze'ye göre ise "Bizim oğlanlar"dan sadece biriydi. 35 yıl önce yapılan darbe sadece halk hareketini kırmakla kalmayacaktı. Ülkeyi kaosa sürükleyen merkez, kendi iktidarlarını da yarattı. 12 Eylül Amerikancı rejiminin üretiminden Özallar, Çillerler ve son olarak da AKP hükümetleri doğdu.

CIA'nın 1980'lerdeki Ortadoğu İstasyon Şefi Paul Henze, 1980 darbesini Vaşington'a "Your boys have done it." yani "Senin oğlanlar işi yaptı". sözleriyle bildirmişti. Henze'nin "Sizin oğlanlar" dediği grubun lideri Kenan Evren'di.

MAFYA-GLADYO-TARİKAT REJİMİ

Türkiye, 12 Eylül darbesi öncesi tanıştığı Turgut Özal'la birlikte ekonomisini de batıya bağladı. Amerikancı darbenin ilk adımı 24 Ocak kararlarıyla atıldı. Darbeden sonra Özelleştirmeler ve IMF anlaşmalarına yol verildi. Türkiye Özal aracılığıyla, "Dünya ekonomisiyle bütünleşme" ve "Sovyetler Birliği'ni yeşil kuşakla çevreleme" programının içine itildi. Bugünkü Mafya-Gladyo-Tarikat rejimi de işte bu sayede kuruldu.

12 Eylül Amerikancı darbesinin ardından 2 bin subay ordudan atıldı, 36 general siyasi nedenlerle askeri mahkemelerde yargılandı ve mahkûm oldu. Bir kısmı ordudan tasfiye edildi.

Özal'ın ardından iktidar koltuğu Amerikan vatandaşı Çiller'e bırakıldı. 1990'larda görev yapan Çiller iktidarı, "Çiller Özel Örgütü" eliyle gladyonun Türkiye'deki faaliyetlerini örtülü bir şekilde yürüttü.

Türkiye'nin 12 Eylül'le içine atıldığı karanlık, 1990'larda başka bir operasyonla sürdürüldü. Amaç, Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül ikilisini iktidar koltuğuna oturtmaktı.

CIA'NIN TAYYİP ERDOĞAN HAZIRLIĞI

Tayyip Erdoğan, 27 Mart 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi ve CIA'nın ünlü darbe uzmanı Morton Abramowitz, Erdoğan ile 15 Ekim 1996'da görüştü. Abramowitz, Erdoğan'ı "Türkiye çapında liderliğe teşvik" ediyordu.

PERİNÇEK AÇIKLAMIŞTI

Erdoğan-Gül yönetimi, 1996'da başlayan ve 2002'de sonuçlanan bir Gladyo operasyonuyla kuruldu. CIA, Erdoğanların iktidar koltuğuna oturtulacağını, 3 Kasım 2002 seçimlerinden 6 yıl önce raporuna yazdı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1996'da bu saptamayı yaptı. Rand Cooporation'ın raporunda Erdoğan'ın Başbakan, Gül'ün Dışişleri Bakanı yapılacağı belirtilmişti.

12 Eylül 1980'deki halk düşmanlığı, bağımsızlığa karşı Amerika'ya bağımlılık, ordudan Atatürkçü komutanların tasfiyesi, 2002 Amerikancı darbesiyle bugünlere uzandı.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # tayyip erdoğan # turgut özal # kenan evren # tansu çiller # 12 eylül 1980 # kenan evren öldü # ordu yönetime el koydu