Kumpas'ın parmak izi Genelkurmay'a gönderildi!

Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı 5 Nolu hardiskteki parmak izi ile ilgili soruşturmayı yetkisizlik kararı verdi. Soruşturma talimatını veren Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de karara itiraz etti.

Kumpas'ın parmak izi Genelkurmay'a gönderildi!

Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı; "Balyoz kararlarına esas olan 5 Nolu harddiksteki parmak izi soruşturması" için yetkisizlik kararı verdi. Ve dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı'ına gönderdi.

Soruşturma talimatını veren Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ise karara itiraz etti. Kösele; "parmak izinin Donanma'da soruşturulmasını" istedi. İtirazı İstanbul'daki 1. Ordu Askeri Mahkemesi karar bağlayacak.

Askeri Savcı Yüzbaşı Kani Kanbak; yetkisizlik kararına gerekçe olarak şikayet edilen şüpheliler arasında bir jandarma generalinin de bulunmasını gösterdi. Kararda generaller hakkındaki soruşturma yetkisinin Genelkurmay Askeri Savcılığı'ına ait olduğu belirtildi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre şüpheli olarak şikayet edilen general Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu. Celepoğlu özel görevli savcıların Donanma'da yaptığı 6 Aralık 2010'da İstanbul Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapıyordu. Celepoğlu'nun ismi Adana'da MİT Tır'larını durduran komutan olarak da gündeme geldi.

Askeri hukukçular savcı ile aynı fikirde değil. Hukuçular, Donanma Komutanlığı'nda meydana bir olayın Genelkurmay Askeri Savcılığı'nda soruşturulamayacağını görüşünde.

Askeri kaynaklar hardisk üzerindeki parmak izinin Donanma'daki personel bilgi havuzu üzerinden kolaylıkla bulunabileceğini belirtti. Ancak bir türlü etkin soruşturma yürütülemediğine dikkat çekildi.

Soruşturma; TÜBİTAK'ın 5 Nolu harddiskteki sahtecilikleri raporlaştırmasının ardından Balyoz hükümlüsü komutanların şikayeti üzerine başlatılmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# hard disk # tübitak # parmak izi # kumpas # 5 nolu hard disk # donanma komutanı # askeri savcılık # veysel kösele