Doğu Perinçek: "İstanbul Kanalı'nı Montrö üzerinden tartışmak yanlış"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da gündemi değerlendirdi. Perinçek, Amirallerin bildirisiyle yeniden gündeme gelen İstanbul Kanalı projesinin Montrö üzerinden tartışılmasının yanlış olduğunu belirtti. Projeye ekonomi, çevre ve milli savunma açısından karşı çıkılması gerektiğini söyledi. Vatan Partisi Genel Başkanı, bildiriye imza atan isimleri ise "Nato'dan emekli olamayan amiraller" olarak niteledi.

Doğu Perinçek: "İstanbul Kanalı'nı Montrö üzerinden tartışmak yanlış"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da yayınlanan Çıkış Yolu programındaki gündemi değerlendirdi.

Perinçek, 104 emekli amiralin Montrö bildirisiyle tekrar gündeme gelen İstanbul Kanalı projesine değindi. Projeye, Montrö üzerinden karşı çıkılmasının yanlış olduğunu vurguladı:

- Bildirinin arkasında sinsi bir plan var.

- İstanbul kanalı nerde yapılıyor, Türk topraklarında.sen Türk topraklarına kanal yapıyorsun ya... Türk topraklarına kanal yaptın diye ABD çıkıp beni Montrö bağlar, ben bu İstanbul kanalından Montrö bağlamadığı için savaş mavaş demem yırtar geçerim mi diyecek. Geçemezsin dedin mi geçemez, geçersin dedin mi geçer.Burada Montro değil ki seni bağlayan. bunu söyleyenler Türkiye'nin egemenliğine filan güveni olmayanlar.

Kanal projesinin çevreye ve ekonomiye vereceği zarar üzerinden tartışılması gerektiğini vurgulayan Doğu Perinçek, Vatan Partisi’nin İstanbul Kanalı'na karşı çıkış nedenlerini sıraladı:

- Doğru bulmuyoruz. neden? Ekonomi açısından, çevre açısından, milli savunma açısından. Kalkıyoruz Anadolu ile Trakya arasına bir tane daha engel çekiyoruz. çevre bakımından ormanları tarım arazilerini tahrip ediyoruz. ekonomi bakımından maliyeti de çok yüksek tercih bakımından da yanlış. 10 milyar dolarını Türkiye'nin ben niye öyle bir hafriyat yapmaya bilmem neye vereyim. 10 milyar dolar ile ne kadar iş yapılır, istihdam yaratılır.

Vatan Partisi Lideri Perinçek, Türkiye’nin, irtica ve terörle mücadelede en kararlı dönemini yaşadığını söyledi. Bildiri yayınlayan emekli amirallere tepki gösterdi. Bildirinin arkasında Amerika Birleşik Devletleri’nin olduğunu ifade eden Perinçek, imzacı isimleri de “NATO’dan emekli olamayan amiraller” olarak niteledi:

- Yayınlanan bildiri NATO’dan emekli olmayanların bildirisi. yani Amerika hangi hedefleri vur diyorsa oraya vuruyor. Tayyip Erdoğan rejimi değiştireceğiz diyen ABD değil mi? Rand Corporation raporlarına bunu yazan Amerika değil mi? Türk ordusuna ve Türk hükümetine bu bildiri vuruş yapıyor.

Perinçek, bildirinin sızdırıldığı Veryansın TV’yi de “cehennem zebanisi” olarak niteledi:

- Veryansın bir cehennem zebanisi. Arkadan yönetilen bir şey. Bütün neşriyatı Türk ordusuna karşı, Türk hükümetine karşı. Bütün yaptığı bu ordu hedef Türk milleti hedef. İsmi bile anarşist veryansın ne demek yani, bunlar Türkiye’yi yakmak için kurulmuş.

# istanbul # abd # türkiye # amerika # çevre # kanal istanbul # vatan partisi # ekonomi # türk # trakya # istihdam # Doğu Perinçek # anadolu # Milli Savunma # savaş # çıkış yolu # möntro # tahrip # istanbul kanalı