Regaip Kandili'nin anlam ve önemi nedir? Regaip Kandili Kur'an'da geçiyor mu? Regaip Kandili'nin fazileti hakkında her şey...

Bugün Regaip kandili olarak anıldığından, bilmeyen ya da daha fazla ayrıntı öğrenmek isteyen birçok kişi Regaip kandilinin anlam ve önemini araştırmaya başladılar... Regaip kandili nedir?

Regaip Kandili'nin anlam ve önemi nedir? Regaip Kandili Kur'an'da geçiyor mu? Regaip Kandili'nin fazileti hakkında her şey...

Regaip kandili, hicri takvime göre yedinci ay olan Recep'in ilk cuma kandili Regaip kandili olarak kabul edilir. Kelimenin anlamı, "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelir.

Regaip kandili, Kur'an'da geçmez fakat tüm Müslüman alemi tarafından saygı duyulan bir gün olarak bilinir. Kur'an'da tam sekiz yerde 'reğabe' kelimesi geçmektedir.

Regaip kandilinde Allah'ın rahmet, bağış ve yardım dağıttığına inanılır. Bu yüzden bu gece dua ve ibadet ile geçmelidir.

Regaip gününde oruçta tutulur ve peygamber Hz. Muhammed'in şöyle buyurduğu bilinmektedir; “Recep ayındaki oruçtan sordum. Bana şu cevabı verdi: İbn Abbas’ı (R.A.) dinledim şöyle demişti: “Resulullah Recep ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz; galiba hiç yemeyecek (ayın her gününde oruç tutacak) derdik. (Bazı yıllarda da öyle) yerdi (ki biz galiba hiç oruç) tutmayacak derdik. (Ebu Davud, Sünen, K. Savm 56, (II, 811))

ulusal.com.tr

# regaip kandili # Regaip Kandili anlamı