Erhan Tuncel adliyede

Hrant Dink cinayetinde polis muhbiri olarak rol alan büyük abi Erhan Tuncel, Ergenekon savcısı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü yeni soruşturmada tanık oldu. Tuncel yakalanmadan bir gün önce AKP'ye yakın Star Gazetesi'ne verdiği röportajda "yeni belgeler açıklayacağım" demişti. Savcı Akkaş Dink dosyasını örgüt bağlantısı iddiasıyla yeniden gündeme aldı.

Erhan Tuncel adliyede

HrantDink cinayetinin büyük ağabeyi ErhanTuncel Ergenekon savcısı Muammer Akkaş'a ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. Tuncel'in ifadesinin tanık olarak alınması dikkat çekti.

Büyük abi Tuncel, yakalanmadan bir gün önce AKP'nin gazetesi olarak bilinenen Star'a konuşmuş ve "yeni belgeler açıklayacağını" söylemişti.

Savunmamda irtibatlı olduğum Trabzon polisi ile ilgili bilgiler vereceğim. Mahkemeye Emniyet Yardımcı İstihbarat Elemanı olma sürecimle ilgili belgeler sunacağım.

Tuncel yakalandıktan sonraki savunmasında ise cinayetin önlenmemesiyle ilgili bilgiler veceğini de belirterek cinayette Jandarma'nın da rolü olduğunu öne sürmüştü.

Dink cinayeti dosyasını örgüt bağlantısı kapsamında yeniden açan Ergenekon savcısı Akkaş, cinayetin tetikçisi Ogün Samast'ın da ifadesini almıştı.

Yakalama kararının ardından uzun süre haber alınamayan Erhan Tuncel, Star Gazetesi'ne verdiği röportajın ardından yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# kaçak # büyük ağabey # hrant # dink # Erhan # Tuncel # günleri # 36 gün