Gözler Putin-Biden zirvesine çevrildi

ABD Başkanı Joe Biden ile Vladimir Putin görüşmesine saatler kaldı. Kremlin'den zirveyle ilgili açıklama geldi. Sözcü Dmitry Peskov, Cenevre'de yapılacak görüşmenin 4-5 saat süreceğini söyledi.

Gözler Putin-Biden zirvesine çevrildi

G7 ve NATO'dan istediğini alamayan ABD Başkanı Joe Biden, buradan İsviçre Cenevre'ye gidecek. Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin ardından gözler Biden-Putin görüşmesine çevrildi. Washington'un, NATO'da, Rusya ve Çin'i ortak tehdit olarak tanımlama girişimleri sonrası iki ülke arasında ilişkiler daha da gerildi.

Cenevre'deki görüşmeyle ilgili gazetecilere konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, toplantının 4-5 saat süreceğini belirtti:

- Yarınki zirveye yönelik hazırlıklar tamamlanıyor. Ancak dikkat doğal olarak öncelikle iç meselelerde. Aralar ve format değişimiyle birlikte, görüşmeler 4-5 saat sürecek.

Peskov, iki liderin ortak açıklama yapmayacağını, Putin'in ise görüşmeyi bizzat gazetecilere kendisinin anlatacağını söyledi:

- ABD tarafı ortak basın toplantısı gerçekleştirmek istemedi. Devlet Başkanı Joe Biden’ın tek başına konuşmayı tercih ettiği yönündeki açıklamasını duyduk. Putin de belirttiğimiz üzere basınla görüşecek. Bu, gazetecilerle açık, detaylı ve samimi bir görüşme olacak.

Öte yandan ABD'li eski denizci Paul Whealen ile ABD'de hüküm giyen Viktor But'la takasının yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt veren Peskov, ''Şu an bunu konuşmak yersiz. Bu iki liderin konuşması gereken bir konu'' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce NBC'ye verdiği röportajda Washington-Moskova arasındaki mahkum takasını Biden ile konuşmaya hazır olduğunu söylemişti.

# Putin # nato # Biden # washington # isviçre # moskova # lider # peskov # Cenevre # g7