Tunceli'de Munzur Çayı rafting cenneti oldu

Bir zamanlar terör olaylarıyla anılan Tunceli, son yıllarda Türkiye'nin en önemli rafting merkezlerinden birine dönüştü. Her yıl rafting tutkunu binlerce tatilci soluğu Munzur Vadisi'nde alıyor.

Tunceli'de Munzur Çayı rafting cenneti oldu

Tunceli'de Munzur Vadisi Milli Parkı'ndan geçen Munzur çayı, yılın her döneminde rafting tutkunlarının ilgi odağı.

Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli rafting parkurlarından birine dönüşen Munzur Çayı, yılın her döneminde rafting tutkunlarını ağırlıyor. Kışın bembeyaz, ilkbahar ve yaz aylarında ise yemyeşil doğasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

Çevre illerden kente gelen tatilciler, rafting yapmak için soluğu milli park girişindeki Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Su Sporları Merkezi’nde alıyor.

Tatilciler, 35 kilometrelik uluslararası parkurda 5 saat rafting yapma imkanı buluyor. Hem şehrin stresinden uzaklaşıyor, hem de adrenalin dolu heyecanlı saatler yaşıyor.

Terörün tamamen temizlenmesiyle Tunceli, son yıllarda yapılan yatırımlar ve organizasyonlarla su sporları merkezi haline dönüştü. Kentte rafting, kano, zipline ve yamaç paraşütü sporlarının başlaması adrenalin ve macera tutkunlarını cezbediyor.

# kano # kış # ilkbahar # yaz # yamaç paraşütü # rafting # Muhammet Fatih Safitürk # munzur çayı # Munzur Vadisi Milli Parkı # zipline