İstanbul'da sınırlar bir kez daha değişiyor

İstanbul'da sınırlar bir kez daha değişiyor. Torba yasaya eklenen yeni madde ile, Belediyenin CHP'de olduğu Ataşehir ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nin bir kısmının Ümraniye ilçesine bağlanması sağlanıyor. Söz konusu bölgede bütçesi milyonlarca lirayı bulan inşaatların yapıldığı İstanbul Finans Merkezi de yer alıyor.

İstanbul'da sınırlar bir kez daha değişiyor

Rant paylaşımı İstanbul'da bir kez daha sınırları değiştirtti.

Meclis'te görüşülen torba yasaya eklenen madde ile, Ataşehir ile Ümraniye arasındaki sınırın değiştirilmesi kararlaştırıldı.

AKP'lilerin önergeleriyle gündeme gelen sınır değişiminde, Ataşehir'de kalan Barbaros Mahallesi'nin bir kısmı Ümraniye'ye bağlandı.

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nden alınıp AKP'li Ümraniye Belediyesi'ne bağlanan mahalle oldukça tartışmalı. Çünkü arazide İstanbul Finans Merkezi yer alıyor. Bu bölgede yapılan inşaatların vergisi sadece 150 milyon lirayı buluyor.

Muhalefet partileri düzenlemenin, rant sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi, değişikliğe karşı çıktı.

Tartışma yaratan arazi, önceki aylarda da gündeme gelmiş, iki belediye arasındaki sorun mahkeme kararı ile çözülmüştü. Mahkeme araziyi Ataşehir Belediyesi'ne ait olduğuna hükmetti. AKP bu kanunla, mahkeme kararını aşmış oldu.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # rant # sınır