Trump'ın azil maddesi Senato'da

Amerika Birleik Devletleri eski Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesi, Senato'ya resmen iletildi. Senato, Trump'ın Kongre olaylarından suçlu olup olmadığına karar verecek. ABD Başkanı Biden ise konu ile ilgili açıklamasında, Senatonun Trump'ı azil yargılamasında suçlu bulacağına inanmadığını söyledi. Öte yandan Biden, daha önce Trump'ın aldığı kararları saf dışı bırakmaya devam ediyor.

Trump'ın azil maddesi Senato'da

Amerika Birleşik Devletleri'nde Biden dönemi başladı. Biden, yeni kararlara imzalar atarken, eski Başkan Donald Trump'ın azil süreci devam ediyor.

Donald Trump'a yönelik, "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi Senatoya resmen iletildi. Söz konusu resmi belge, 9 Temsilciler Meclisi üyesi tarafından iletildi.

Trump, ön duruşma dosyasına ilişkin tüm belge ve delillerini 8 Şubat gününe kadar sunarsa, Senatodaki yargılanma 9 Şubat Salı günü başlayacak.

Trump'ın suçlu bulunabilmesi için 100 sandalyeli Senatoda en az 3'te 2 çoğunluğun Trump aleyhine oy kullanması gerekiyor. Ancak ABD Başkanı Biden, bu çoğunluğun yakalanamayacağı görüşünde.

Biden yaptığı açıklamada, Senatonun Trump'ı azil yargılamasında suçlu bulacağına inanmadığını söyledi

Bu arada ABD Başkanı Biden göreve geldiği ilk günden itibaren, Trump'ın aldığı pek çok kararı, imzaladığı kararnamelerle saf dışı bıraktı.

Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından getirilen trans bireylerin orduya katılma yasağını kaldırdı. Biden'ın imzaladığı bir diğer kararname de federal kurumların Amerikan ürünlerinin satın alınmasına öncelik vermesine yönelik oldu.

Öte yandan ABD tarihinde Hazine Bakanlığı görevine ilk kez bir kadın atandı. ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, Senato onayı ile Biden'ın yeni Hazine Bakanı oldu.

# abd # donald trump # trump # Biden # joe biden # senato # Amerika Birleşik Devletleri # kongre # ABD Kongre # azil süreci # Kongre olayları # ABD Senato