Bakan Akar'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'daki Kabil Uluslararası Havalimanı ile ilgili temasların sürdüğünü söyledi. Akar, “Şu anda alınmış bir karar yok” dedi.

Bakan Akar'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Kırgızistan ve Tacikistan’a resmi ziyaretler yapan Milli Savunma BakanıHulusi Akar, gündemi değerlendirdi.

Akar, Afganistan'daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Havalimanının 6 yıldır Türkiye tarafından işletildiğini vurgulayan Akar, “çeşitli ülkelerle görüşmeler sürüyor, ancak henüz alınmış bir karar yok” dedi.

Bakan Akar konuyla ilgili şöyle konuştu:

- Sayın Cumhurbaşkanımız NATO Zirvesi’nde ifade ettiler, bazı şartlar, konular var. Bu şartların oluşması halinde kalabileceğimizi ifade ettik. Bu manada çeşitli ülkelerle temaslarımız sürüyor. Bir taraftan BM, NATO nezdinde bazı siyasi kararlar alınması, Afganistan hükümeti ile bir anlaşmaya varılması diğer taraftan siyasi, mali ve lojistik destek konularında çeşitli ülkelerle temaslarımız sürüyor. Bu arada ABD’lilerle temaslarımız sürüyor. Şu ana kadar alınmış kesin bir karar yok. Gelişmelere, görüşmelerin sonuçlarına göre çıkacak sonucu da Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılacak toplantıda ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını müteakip planımızı gerçekleştireceğiz.

Bakan Akar, ABD’li teknik heyet ile görüşmelerin devam edip etmeyeceğine yönelik soruya ise “Temaslarımız sürüyor, sürecek” yanıtını verdi.

# abd # hulusi akar # Afganistan # milli savunma bakanı # bm # nato # Tacikistan # NATO Zirvesi # Kırgızistan # Afganistan hükümeti # Kabil Uluslararası Havalimanı