Milli Savunma Bakanı Akar: ''TSK'ya dil uzatanlara gereken ne varsa yapacağız''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK komuta kademesi ile toplantı yaptı. TSK'ya dil uzatılmasına izin verilmeyeceğini söyleyen Akar, yargı sürecini yakından izleyeceklerini belirtti. Doğu Akdeniz'deki hukuksuz aramanın da hesabının sorulacağını vurguladı. Karabağ'da çalışmaların Rusya ile planlandığı şekilde sürdüğünü belirtti.

Milli Savunma Bakanı Akar: ''TSK'ya dil uzatanlara gereken ne varsa yapacağız''

MilliSavunmaBakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Alpaslan Kavaklıoğlu video konferans toplantısı ile bir araya geldi.

Toplantıda CHP'li milletvekilinin tartışma yaratan ifadelerine değinen Akar, “Herkes bir şeyler söyleyebilir. Burası hukuk devleti. Hukuk içinde yapılması gereken ne varsa bunların hepsini bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız. Bu konudaki hassasiyetimizin bilinmesini istiyorum. Bu konuda biz de kurumsal olarak gerekli müracaatlarımızı yaptık. TSK'ya dil uzatanlara karşı hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa onları takip edeceğiz, bunun gereğini yapacağız” dedi.

Doğu Akdeniz'de gerginliği arttıranın Türkiye ve TSK olmadığına dikkat çekti. Irıni Harekatı bahanesiyle Alman ve Yunan donanmasının gerçekleştirdiği hukuksuz aramaya da sessiz kalınmayacağını tekrarladı.

Akar ve komuta kademesi Karabağ'daki son durumu da ele aldı. Milli Savunma Bakanı, Karabağ'da Rusya ile yapılan çalışmaların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Toplantıda, Libya'daki Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı, Afganistan'daki Türk Görev Kuvveti Komutanlığının yanı sıra Kosova Bosna-Hersek, Katar, Somali'deki birlik komutanları, NATO Karargahı'ndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı, KKTC'deki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı, ordu komutanları, Muharip Hava Kuvveti ve Donanma komutanları devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

ulusal.com.tr

# milli # akar # genelkurmay başkanı # savunma # bakanı