Deprem sigortası hayat kurtarıyor: Türkiye'nin yüzde 98'i risk altında

1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 22 yıl geçti. Zaman geçse de bazı yaralar sarılamıyor. Afetlere hazırlıklı olmak ise önemli. İşte bu nedenle konutları güvence altına almak için kurulan DASK'ın bugün itibariyle poliçesi sayısı 10 milyonu aştı, sigortalılık oranını da yüzde 58’e yükseldi.

Deprem sigortası hayat kurtarıyor: Türkiye'nin yüzde 98'i risk altında

Ülkemiz deprem bakımından önemli risker taşıyor. Bu nedenle zorunlu deprem sigortası, her ev sahibinin gündeminde olması gereken bir konu. Sigortanın içeriği olası felaketleri kapsıyor ve sonrasında oluşabilecek mağduriyeti gidermeyi hedefliyor.

1999 Marmara depremi sonrası konut güvencesi için Doğal Afet Sigortaları Kurumu kuruldu. Kurumun bugün itibariyle poliçesi sayısı da 10 milyonu aştı, sigortalılık oranını yüzde 58’e yükseldi. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini hatırlatan DASK Koordinatörü Erdal Turgut, farkındalık çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

"DEPREMİ TANIRSAK KORUNMAK MÜMKÜN"

2021 için yüzde 100 sigortalılık hedefiyle seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Turgut, deprem gerçeğine vurgu yaptı.

- Türkiye'nin yüzde 98'i risk altında. Ülke ve birey olarak zor zamanlar yaşadık. Deprem öncesinde gerekli önlemleri almış olanların, depremden sonra hayatlarına kaldıkları yerden umutla devam edebildiğini gözlemliyoruz. Depremlerin nasıl meydana geldiğini öğrenerek, riskleri hakkında bilgi edinerek ve hazırlıklı olarak depremden korunmak mümkündür.

"2021'İ YÜZDE 100 SİGORTALILIK HEDEFİYLE SEFERBERLİK YILI İLAN ETTİK"

Turgut, DASK poliçesi yaptıranların sayısını yükseltmek, bu konudaki farkındalığı artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

- DASK’ın kuruluşundan bugüne geçen 21 yılda, Türkiye genelinde ZDS poliçesi sayısı 10 milyonu aştı, sigortalılık oranı yüzde 58’e ulaştı. Bizim hedefimiz elbette yüzde 100 sigortalılık oranına ulaşmak. Kapsamımıza giren tüm konutları ZDS ile güvence altına almak istiyoruz. Bu nedenle 2021 yılını yüzde 100 sigortalılık hedefiyle seferberlik yılı ilan ettik.

# deprem # marmara # marmara depremi # doğal afet # 99 Depremi # deprem sigortası # DASK # 1999 Marmara Depremi # Doğal Afet Sigortaları Kurumu