ABD'de milyonlarca kişiye Irma tahliyesi

Amerika'ya doğru ilerleyen İrma Kasırgası için önlemler devam ediyor. Florida'da 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Bu, ülkedeki en büyük tahliyelerden biri olacak

ABD'de milyonlarca kişiye Irma tahliyesi

İrma geçtiği her yeri yıkmaya devam ediyor. Kasırganın rotası üzerindeki Amerika da önlemleri arttırıyor. Florida'da 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

Atlantik Okyanusu'nda bulunan ada ülkelerinde binlerce evi tahrip oldu. 20'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Tüm hızıyla kuzeye doğru ilerleyen İrma Kasırgası'nın Amerika'nın Florida eyaletine ulaşmasına ise 450 kilometre kaldı. İrma en geç cumartesi günü ana karaya ulaşacak.

Kasırganın güzergahında bulunan başta Florida olmak üzere Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde acil durum ilan edildi.

Eyalet yetkilileri, kasırganın etkili olacağı Florida'da yaşayan toplam nüfusunun yüzde 25'inden fazlasına denk gelen 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edileceğini açıkladı.

Bölgede, Amerika tarihinin en büyük tahliyelerinden birinin olacağı kaydedildi.

Öte yandan Florida Valisi Rick Scott, kasırga konusunda eyalet sakinlerini uyardı, "Zamanımız daralıyor." dedi. Amerikan Başkanı Donald Trump da Kasırgası'nın "kesinlikle yıkıcı potansiyeli olan bir fırtına" olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

# abd # florida # tahliye # ırma # miami