FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasına yönelik iddianame hazırlandı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin iki yeni iddianame tamamlandı. FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasına yönelik ve Kara Kuvvetleri'ndeki olayların yer aldığı iddianame hazırlandı. İddianamelerde, askeri yargı atamalarının örgüt tarafından yönderdirildiği ifade edildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda FETÖ üyelerinin girişim için 15 Temmuz sabahından itibaren hazırlandığı anlatıldı

FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasına yönelik iddianame hazırlandı

İki önemli iddianame hazırlandı. Biri FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasını diğeri ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda o gece yaşananları içeriyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasını oluşturdukları gerekçesiyle 33 kişi hakkında iddianame düzenleyerek, mahkemeye gönderdi.

Şüphelilere "anayasal düzeni ihlale teşebbüs", "silahlı terör örgütü üyesi olmak" gibi suçlamalar yöneltildi, 45 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri talep edildi.

İddianamede, askeri yargıdaki atamaların örgüt tarafından yönlendirildiği bilgisi yer aldı.

FETÖ'nün, önem verdiği devlet kurumlarının başında "mahrem yapı" olarak adlandırılan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bulunduğu, kaydedilen iddianamede, askeri yargının büyük ölçüde FETÖ üyesi hakim ve savcılardan oluştuğu belirtildi.

Başsavcılık ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki olaylara ilişkin 150 kişi hakkında da iddianame hazırladı.

Sanıklar için 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istenen iddianameye göre Karargah saat 22.00'de tamamen ele geçirildi.

Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki olaylara ilişkin iddianamede, FETÖ üyesi albay Hasan Yılmaz'ın saat 22.00 sıralarında tüm karargah personeline "TSK'nın yönetime el koyduğunu" bildirdiğine yer veriliyor.

İddianamede ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli olan şüphelilerin olay günü sabah saatlerinden itibaren darbe girişimi hazırlıklarına başladığı vurgulandı. Silahlığın kapısı kırılarak G-3 piyade tüfekleri dağıtıldığı bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

# Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # darbe girişimi # kara kuvvetleri # Kara Kuvvetleri Komutanlığı