Stratejik bölgede tatbikat

İran Ordusu ve Devrim Muhafızlarına ait kara, deniz ve hava kuvvetlerinin katıldığı "Muhammed Resulullah" tatbikatı başladı. Yedi gün sürecek tetbikatta İran Ordusu Uzun menzilli füze sistemleri, radar savunma sistemleri ve deniz savuma sistemlerinin gücü sınayacak. Dünya petrolünün stratejik geçiş noktalarından olan Hürmüz Boğazı da tatbikat alanı içerisinde.

Stratejik bölgede tatbikat

İran ordusu dünya petrol ticaretinin kilit geçiş noktalarından olan Hürmüz boğazı ve Umman körfezinde geniş kapsamlı askeri tatbikat başlattı.

Tatbikatta İran ordusu uzun menzilli füze ve hava radar sistemlerinin yanısıra denizden gelecek saldırılara karşı denizaltı ve üstü sanunma ve taarruz gücün sınayacak.

İran Milli sanayisi tarafından üretilen insansız hava araçlarının kullanışdığı tatbikatta havadan, denizden ve karadan saldırılara karşı savunma ve düşman kuvvetlerini püskürtme senaryoları icra ediliyor.

Devrim Muhafızları ve İran ordusuna ait Deniz, hava ve kara birliklerinin katıldığı “Muhammet Resulullah” tatbikatı, Hürmüz Boğazı'nın yanı sıra ülkenin güneyindeki Hürmüzgan ve Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletlerinin de içinde olduğu 2 milyon 200 bin kilometre kare genişliğindeki alanda yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# iran ordusu # Devrim Muhafızları