Bakanlar Kurulu toplantısının tarihi değişti

14 Haziran'da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı, NATO zirvesi nedeniyle 10 Haziran Perşembe gününe çekildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de katılacağı zirve öncesi önemli konular Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Peki masada hangi başlıklar olacak?

Bakanlar Kurulu toplantısının tarihi değişti

NATO zirvesi, terörle mücadele, dış politikada yaşanan son gelişmeler... Bakanlar Kurulu toplantısı bu kritik gündem başlıklarıyla 10 Haziran Perşembe günü toplanacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için 14 Haziran'da Brüksel'e uçacak. Normalde 14 Haziran'da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı da NATO zirvesi nedeniyle 4 gün erkene çekildi.

NATO zirvesi öncesi yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel temasları masada olacak. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis başta olmak üzere bir dizi temasta bulunacak. Bakanlar Kurulu'nda bu ziyaretlerde gündeme gelmesi beklenen konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

Terörle mücadele de Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Halihazırda içeride ve sınır ötesinde devam eden terör operasyonlarına ilişkin İçişleri ile Milli Savunma Bakanlarının sunum yapacağı ifade edildi.

Yunanistan ile yaşanan gerginlik, Rusya ile ilişkiler, Filistin'deki son durum gibi konu başlıkları da Bakanlar Kurulu üyelerinin gündeminde yer alacak.

Ekonomi, turizm sezonu, denizlerdeki salya sorunu, Millet İttifakı'nın erken seçim çağrılarının da toplantıda ele alınması bekleniyor.

En önemli gündem başlıklarından birisi ise Kovid-19 ile mücadele olacak. Bu kapsamda vaka ve aşılama sayıları, aşı tedariki ile yerli aşı çalışmaları değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Mayıs'ta atılan normalleşme adımları sonrası son durum hakkında kurul üyelerini bilgilendirecek.

# abd # yunanistan # bakanlar kurulu # ekonomi # millet ittifakı # nato # joe biden # NATO Zirvesi # Bakanlar Kurulu ne zaman # Kiriakos Miçotakis # Bakanlar Kurulu üyeleri