MHP'li Oktay Vural'dan istifa

MHP'den önemli bir istifa haberi geldi. Üç dönemdir MHP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten, Devlet Bahçeli’nin “Meclis’te beni temsil eden kardeşim” diye tanımladığı İzmir Milletvekili Oktay Vural görevinden ayrılacağını açıkladı. Vural’ın uzun zamandır muhaliflere yakınlaştığı konuşuluyordu.

MHP'li Oktay Vural'dan istifa

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, üç dönemdir sürdürdüğü Grup Başkanvekiliği görevinden ayrılacağını açıkladı.

Oktay Vural’ın şok istifa kararı, partide büyük şaşkınlığa sebep oldu.

Daha önce parti içi muhalefete yakınlaştığı iddiaları çıkan Oktay Vuran’a Devlet Bahçeli sahip çıkmış, Vural için “Meclis’te beni temsil eden değerli kardeşim” ifadesini kullanmıştı.

Kurultay sürecinde MHP yönetiminin tutumunu eleştiren Vural, muhaliflere yönelik sert eleştirilere de karşı çıkmıştı.

Vural'ın henüz Meclis Başkanlığı'na istifasını sunmadığı ancak odasını topladığı öğrenildi.

Grup Başkanvekilliği’nin yanı sıra Genel Başkan yardımcısı ve Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Vural’ın bu görevlerinden de istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Oktay Vural’ın, 10 Temmuz’da yapılacak seçimli olağanüstü kurultayda hangi adayı destekleyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

'YÖNETİM ANLAYIŞINI YARALAYICI GÖRDÜM'

Habertürk TV'ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli'ye ilettiğini söyledi. "Aday olacak mısınız" sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # Oktay Vural