Vatan Partisi'nin Seyit Rıza adımı HDP ve CHP'yi rahatsız etti

Vatan Partisi'nin Seyit Rıza adımı büyük ses getirdi. Vatan Partisi hem Tunceli hem Diyarbakır'da Cumhuriyete isyan eden Seyit Rıza'nın adının cadde ve sokaklardan kaldırılması için başvuru yapmıştı. Bu durum CHP ve HDP'yi rahatsız etti. Konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten bir açıklama geldi. Perinçek, başvurunun olumuz olması durumunda mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Vatan Partisi'nin Seyit Rıza adımı HDP ve CHP'yi rahatsız etti

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Cumhuriyet düşmanı Seyit Rıza'nın heykelinin Tunceli ve Diyarbakır'daki sokak ve caddelerden kaldırılmaması durumda yargıya gideceklerini açıkladı.

Vatan Partisi, Seyit Rıza heykellerinin kaldırılması için hem Diyarbakır hem Tunceli'de adım atmıştı. İl sınırları içindeki bütün cadde, sokak, meydan ve diğer tabelalardan Seyit Rıza'nın isim ve sembollerinin kaldırılmasını istedi. Valilik ve belediyelere dilekçe verdi.

Başvuruda Seyit Rıza'nın, elebaşılığını yaptığı isyan sonucunda yakalanıp yargılandığı "Vatana İhanet" ve "Halkı İsyana Teşvik" suçlarından hüküm giydiği belirtildi.

Vatan Partisi'nin bu çıkışı HDP ve CHP'yi rahatsız etti. Yazılı açıklama yapan HDP, "Seyid Rıza’nın yeri her şeyden önce yüreğimizin başköşesidir" açıklaması yaptı. CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da Vatan Partisi'nin girişimlerine tepki gösterdi. Şaroğlu, Seyit Rıza heykelinin kaldırılmasının söz konusu bile olamayacağını belirtti.

Konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten bir açıklama geldi. Perinçek, heykellerinin kaldırılmaması durumunda mahkemeye başvuracaklarını ifade etti.

Bu konuda uzun süredir çaba sarf ettiklerini belirten Perinçek; "Hükümete çağrıda bulunduk ancak hükümet sorumluluğunu yapmadı. Bu nedenle şimdi yazılı başvuruda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Perinçek, Kendilerini provokatörlük ve gündemi değiştirmekle itham edenlere ise "Provokatörler, Seyit Rıza'nın ve Şeyh Sait'in yanında yer alanlardır" sözleri ile yanıt verdi

ulusal.com.tr

# chp # hdp # vatan partisi # Seyit Rıza