İzmir Barosu Genel Kurula gidiyor

Barolar seçime gidiyor. İzmir Barosu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Avukat Atalay Aksay yönetim kurulu adaylarını basına tanıttı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun adayı Atalay, hedeflerini Ulusal Kanal’a anlattı.

İzmir’de avukatlar, 20-21 Ekim günlerinden sandık başına gidecek. Başkan ve yönetim Kurulu adayları çalışmalarını yoğunlaştırdı. En güçlü grup olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Avukat Atalay Aksay, kameralar karşısına geçti, ekibini tanıttı.

Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtlayan Aksay, baronun önceliğini anlattı.

İzmir Barosu Başkan adayı Avukat Atalay Aksay ve ekibi, 10 kişinin 9 bin üyesi olan baroyu yönetmesinin zor olduğunu düşünüyor. Bu nedenle sorumluluk ve gücü paylaşmak önemli hedefler arasında.

“Merhum başkan Nevzat Erdemir gibi birleştirici olacaklarını” vurgulayan Aksay, sadece iktidarı değil muhalefeti de eleştireceklerini belirtti.

Cumhuriyetçi Avukatlar geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da hem kendi içinde, hem de diğer gruplarla yarışacak. Çünkü mevcut baro başkanvekili Mustafa Çetin de Cumhuriyetçi Grup adına aday. Çağdaş Avukatlar Grubu adına Özkan Yücel, Yenilikçi Avukatlar Grubu’nun adayı ise Muhammet Özekes.

HABER: UFUK AKKAYA - KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr