Atina ve Rum kesimine sert yanıt: ''Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz’de provokatif adımlar atan Yunanistan ve Güney Rum Yönetimi’ne tepki gösterdi. Oktay, “Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır'' dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da sorunların tek çözümünün iki egemen eşit devlet olduğunu vurguladı.

Atina ve Rum kesimine sert yanıt: ''Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz’de provokatif adımlar atan Yunanistan ve Güney Rum Yönetimi’ne tepki gösterdi.

Atina ve Rum kesimine net yanıt verildi, Mavi Vatan’da Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinden bir adım geri atılmayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Altındağ Belediyesi’ndeki Kıbrıs Şehitleri Parkı Açılış Töreni'ne katıldı. Törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yer aldı.

Fuat Oktay, Doğu Akdeniz’de kışkırtıcı adımlar atan Yunanistan ve Güney Rum Yönetimi’ne sert tepki gösterdi.

- Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Ada’da iki egemen eşit devlet olmadan hiçbir sorunun çözüme kavuşmayacağını bir kez daha tekrar etti.

# türkiye # türk # cumhuriyet # KKTC # Kıbrıs # Fuat Oktay # doğu akdeniz # Mavi Vatan # Atina # rum kesimi # ersin tatar # rum yönetimi # Rum # Malta